The Light Cinema: Don Quixote - Balet live de la Opera Paris

The Light Cinema & Cinema Stage Prezinta: Don Quijote
LIVE de la Opera din Paris

The Light Cinema si Cinema Stage ii invita pe toti iubitorii dansului si ai operei sa vizioneze un spectacol extraordinar transmis LIVE de la Paris.

Don Quijote
Muzica: Ludwig Minkus
Coregrafia: Rudolf Nureyev (dupa Marius Petipa)
Costume: Alexandre Beliaev
Orchestra Operei din Paris, Dirijor: Kevin Rhodes
Balet Opera Paris

Balet in 3 acte si prolog
Transmisie LIVE de la Ballet Opera Paris
18 decembrie 2012
Ora: 20.30
Durata: 2 ore si 38 de minute


In romanul Don Quijote de Miguel de Cervantes Saavedra, se povesteste despre faptele eroice ale cavalerului peregrin Don Quijote si ale însoţitorului sau Sancio Pansa. La baza crearii libretului a fost luat un singur episod al romanului, anume cel in care Don Quijote savarseste fapte demne de urmat, ajutandu-i pe tinerii indragostiti Kitri si Basilio sa capete linistea si fericirea mult asteptata. Baletul Don Quijote se afirma ca unul din cele mai renumite balete clasice, datorita atmosferei feerice create de muzica si dansul in stil spaniol. 
Versiunea clasica a baletului „Don Quijote”, cea mai des intalnita pe scenele lumii, apartine coregrafilor Marius Petipa si Alexandr Gorski. Marius Petipa a montat pentru prima data „Don Quijote” la Teatrul Bolsoi din Moscova in 1869. In 1900, coregraful Alexandr Gorski a preluat libretul lui Marius Petipa si a adaptat coregrafia.
Premiera de la Moscova din 1869 pe coregrafia lui Marius Petipa si muzica lui Ludwig Minkus a avut un success rasunator.
Libretul si coregrafia au fost pronuntate fara intrerupere in Rusia, dar versiunea Petipa a ramas necunoscuta in vest, pentru o lunga perioada de timp. In 1981, Rudolf Nureyev a prezentat o versiune proprie a muncii in repertoriul Operei din Paris. Pastrand in acelasi timp paginile marilor clasici si dansuri puternice, inflacarate, coregraful a dat un mai mare accent pe dimensiunea de benzi desenate izbutind o productie deosebit de plin de viata.
In 2002, Alexandru Beliaev si Elena Rivkina au fost invitati speciali pentru a crea noi seturi de costume pentru Opera Bastille. Inspiratia lor a venit din picturile lui Goya, au dezvaluit o serie de scene magnifice imbricate in lumina si culorile calde spaniole.


 Spectacolul “Don Quixote” va fi difuzat LIVE in HD la The Light Cinema pe  18 Decembrie 2012, de la ora 20:30.

Tarif General: 55 lei
Tarif Redus pentru Elevi, Studenti: 40 lei (Tarif valabil doar in baza prezentarii la casele de bilete a unui act doveditor vizat pe anul in curs)

Biletele se pot achizitiona de la casele de bilete The Light Cinema Liberty Center
Liberty Center, Soseaua Progresului 151-171   LA 10 MINUTE DE PIATA UNIRII
(Tramvaie: 8,11,23,25,32/Autobuze: 117,173, 220) PARCARE GRATUITA
PENTRU REZERVARI SI INFO: 021 3699740/ 021 3699797 / 0737026226/ 0737 026 227/ info@lightcinemas.ro
www.lightcinemas.ro
;   www.facebook.com/TheLightCinema

0 comentarii: