Lansare de carte - „Marketing și cinema. Artă. Tehnică. Stare de spirit”

Miercuri, 5 decembrie, editura Tritonic lansează cartea „Marketing și cinema. Artă. Tehnică. Stare de spirit”, a autorilor Lucian Pricop, Ada Solomon și Maxim Meca. Evenimentul de lansare va avea loc la ora 19:00 la Cinema Studio, în prezența celor 3 autori, în cadrul Festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit.

„Marketing și cinema. Artă. Tehnică. Stare de spirit” este prima abordare economică din țara noastră, a relației dintre marketing și succesul în vânzarea filmului. La sume de sute de milioane investite în producție, marketingul este ajutorul principal al creației în recuperarea banilor investiți.

Lucian Pricop este producător de film și autor al mai multor lucrări de specialitate – primele abordări din perspectiva economică a cinematografiei românești, printre care: „Managementul producției de film” (Edit. Tritonic-2011), „Management în cinematografie” (Editura Tritonic –2004) și „Engleza producătorului de film” (Editura Fundatia Pro – 2006). De asemenea, Lucian Pricop este cadru didactic asociat la catedrele de film ale Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București și Universității Hyperion București.
Lucrând în industria cinematografică de peste 20 de ani, Ada Solomon a înființat în urmă cu 9 ani propria casă de producție de film, HiFilm Productions. Este una dintre personalitătile active ale industriei Noului Cinema Romanesc. Filmele produse de ea la HiFilm au fost selectate în peste 150 de festivaluri de film renumite în lume, premiate la peste 70 dintre acestea și vândute în peste 20 de teritorii. De asemenea, Ada Solomon este și inițiatorul Festivalului internațional de film NexT, distribuitor de film în cadrul Parada Film, membru al Academiei Europene de Film și al comitetului de selecție pentru premiul acordat co-producțiilor din cadrul Fundației Robert Bosch și cadru didactic asociat și doctorand al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București.
În perioada 2007 – 2009, Maxim Meca a ocupat postul de director general al Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor. Până în 2007, Maxim Meca a lucrat pentru InterComFilm – unul dintre cei mai importanți distribuitori de film din România.

0 comentarii: