Godot Cafe-Teatru: Fata din Curcubeu si Cui i-e frica de Virginia Woolf

14:00 : "Fata din curcubeu" de Lia Bugnar
Regia: Lia Bugnar
Cu: Tania Popa. La pian: Marian Hâncu
Durata: 1h10 / Preț bilet: 30 lei

Tania Popa e actriţa aia care a intrat la 16 ani la facultatea de teatru şi toată lumea a decis că-i genială. Basarabeancă talentată, de. După care ne-am obişnuit cu ea, s-a obişnuit şi ea cu ea şi... nu ştiu, parcă anii i-au mai tuns din raze. Zilele astea o să iasă cu un spectacol scris şi îndrumat de mine...
Acum ea îl înfloreşte la fereastra voastră şi îl înfructeşte, şi îl desfrunzeşte, şi îi retează crengile sub ochii voştri. (...)
E, poate, cel mai frumos lucru pe care l-am văzut în ultimul timp. Tania e mai Tanie decât a fost ea vreodată... e ca un pumn în stomac, e ca un borcan de iaurt pe spatele ars al unui rătăcit în Sahara, e ca o pană de păun picată în şleaul înnoroiat lăsat de roata unui tractor, e ca numărul de pe braţul unui evreu supravieţuitor, e ca un hohot de râs când încă nu ţi-a trecut tristeţea de 
adineauri...    
Deci, cuvinte cheie de ţinut minte: Tania, fata din curcubeu, naţional, curând, înspăimântător de frumos.
Se va întâmpla începând cu luna martie la Naţional şi ar fi o idee câştigătoare să-l vedeţi".
-- Lia Bugnar

19:00 : ”Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee
Regia: Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc
Cu: Florina Gleznea, Ionuț Grama, Sînziana Nicola, Emil Măndănac
Durata: 2h30 (cu pauză) / Preț bilet: 30 lei
 
Spectacol nominalizat la Gala Premiilor UNITER  2009 - Debut (Florina Gleznea și Ionuț Grama)
 
O noapte ca oricare alta. O petrecere târzie. Cu wisky și brandy, jocuri și glume, flirturi inofensive, povești amuzante, dans, secrete murdare, cărți beție ratare voie bună cruzime provocări violete violență adevăr iluzie frică... Martha și George vă așteaptă. 

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?” este una dintre cele mai amuzante și mai tulburătoare radiografii ale mitului "familiei perfecte". George (Ionuț Grama), profesorul de istorie și Martha (Florina Gleznea), exuberanta sa soție și fiica șefului universității, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi și martorul unui șir de „jocuri și glume”, în care barierele anduranței vor fi testate iar demonii vor ieși la lumină. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniți în campusul universitar, blondul Nick (Emil Măndănac) și naiva lui soție, Honey (Sînziana Nicola). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil și mai terifiant decât cruzimea și că adevarul și iluzia pot spune uneori aceeași poveste.

Producția, dublu nominalizată la Premiile UNITER în 2009 (Cel mai bun debut – Florina Gleznea și Ionuț Grama), beneficiază de cea mai tânără distribuție care a interpretat rolurile titulare pe o scenă profesionistă și de noua traducere oficială necenzurată și savuroasă a textului original. Regia și scenografia sunt semnate de Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc(„Amalia respiră adânc” și „Rabbit Hole” la Teatrul Act, „Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva” la Teatrul Odeon).

0 comentarii: