Moonrise Kingdom - filmul surpriza la Les Films de Cannes a Bucarest

Moonrise Kingdom”, filmul regizorului american Wes Anderson care a deschis în mai Festivalul de la Cannes, este filmul-surpriză al Les Films de Cannes à Bucarest. Comedia i-a încântat miercuri seară, la Cinema Studio, pe spectatorii care au aflat abia în ultimele minute ce film vor urmări pe ecran.

Moonrise Kingdom” mai poate fi văzut joi, 25 octombrie, de la 14.30, la Cinema Studio, şi de la 18.00, la Cinema Elvira Popescu.
Edward Norton, Bruce Willis, Bill Murray, Frances McDormand şi Tilda Swinton joacă în această producţie despre zilele furtunoase din vara lui 1965 în care au fost prinşi adulţi şi adolescenţi deopotrivă. Plasat pe o insulă de pe coasta New England, în vara lui 1965, „Moonrise Kingdom” spune povestea unui băiat (Jared Gilman) şi a unei fete (Kara Hayward) de 12 ani care se îndrăgostesc, fac un pact secret şi fug împreună în sălbăticie. În timp ce diverse autorităţi le iau urma, o furtună violentă loveşte insula şi comunitatea, altminteri paşnică, e dată complet peste cap.
Scenariul este semnat de Wes Anderson şi Roman Coppola, iar muzica îi aparţine lui Alexandre Desplat. Un cineast sclipitor şi inventiv, Anderson imprimă o notă personală foarte puternică filmelor sale. A mai regizat „Rushmore”, „The Royal Tenenbaums”, „The Darjeeling Limited”, „Fantastic Mr. Fox”.
Les Films de Cannes à Bucarest se va închide oficial în această seară, la Cinema Studio, de la ora 19.00, cu proiecţia filmului „După dealuri”, de Cristian Mungiu, în prezenţa regizorului şi a actorilor principali.
Invitaţi de gală, dar și publicul, deopotrivă, sunt aşteptaţi şi la Cinema Patria din Bucureşti, la 20.00, la premiera de gală a filmului. Biletele pentru Cinema Patria vor fi puse în vânzare joi, 25 octombrie, la casieria Cinema Patria, începând cu ora 19.30.

De la ora 18.00, în avanpremieră, filmul poate fi văzut și la Cinema City din AFI Cotroceni. Regizorul, actrițele Cosmina Stratan și Cristina Flutur și actorul Valeriu Andriuță se vor întâlni cu publicul înaintea proiecţiei.
Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul oficial: http://filmedefestival.ro/2012/program/
***
Festivalul a fost iniţiat în 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux, cu sprijinul financiar al Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional şi cu concursul Institutului Francez din Bucureşti. Festivalul beneficiază de sprijinul distribuitorului român Independenţa Film.
***
Partenerii evenimentului sunt Orange România, Enel România, BMW Group România, Groupama Asigurări, Petrom, Apa Nova București, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER), Hotel Epoque, Illy, Innova.
Mașina oficială a evenimentului este noul BMW Seria 7.
Parteneri media: Digi 24, România Liberă, Radio Guerilla, Hotnews.ro, Ziare.com, BeWhere, Zile şi nopţi, Cinematique, LiterNet.ro, Port.ro, Cinemarx.ro, Urban.ro, Studentie.ro, Filmreporter.ro, b365.ro, Cinefan.ro, Artactmagazine.ro, Decât o revistă, Smile Media, Spectacular TV, Cărtureşti.
Noutățile, informațiile despre bilete și programul Les Films de Cannes à Bucarest vor putea fi consultate pe site-ul www.filmedefestival.ro. Pentru informaţii suplimentare, ne puteţi contacta pe adresa contact@filmedefestival.ro sau la 0720 722 107. Ne puteţi urmări şi pe contul de Facebook Les Films de Cannes a Bucarest.

0 comentarii: