DVA si Fiordmoss in concert la Sibiu, Bucuresti, Cluj

Muzica in limbi inventate si electrofolk de inspiratie nordica in cadrul SOUNDCZECH
Bucuresti, 19 octombrie 2012

DVA (Doi in romana) este o trupa creativa si trasnita care canta in limbi inexistente, pentru radiouri inexistente. Jurnalistii de muzica, au poreclit DVA, drept ”Inclasificabili”, fiind considerati un adev rat fenomen pe scena alternativa din Republica Ceha, iar criticul de muzic  Charlie Gillett de la BBC a declarat albumul Fonok drept
unul dintre cele mai bune albume ale anului 2009. Turneul celor de la Dva in România urmeaza imediat dupa cel din S.U.A., trupa venind la Sibiu direct din New York.

In concertul din Bucuresti si Cluj, Dva ii va avea in deschidere pe cei de la Fiordmoss, o trupa tanara, recomandata intr-un interviu recent de catre Floex, cu care, de altfel, a avut un turneu comun in Europa.



FIORDMOSS este un trio al carui stil a fost definit ca Psych-folk sau electrofolk de ispiratie nordica si i-a transformat pe Fiordmoss in unii din cei mai apreciati nou-veniti pe scena muzicii independente din Cehia. Ultimul album lansat de Fiordmoss in 2012, Ink Bitten, isi trage inspiratia de la fenomenul tatuajului la femei in secolul 19 si combina povesti diverite, ca cea a unei fete bosniace fugite de
razboi, sau inspirate de singura fotografie a aisbergului care a scufundat Titanicul.


Dva / 19 octombrie / 22:00 / sala Marshall, Astra Film Festival, Sibiu / intrare libera

Dva + Fiordmoss / 20 octombrie / 21:00 / Clubul Taranului, Bucuresti / intrare libera

Dva + Fiordmoss / 22 octombrie / 21:00 / Fabrica de Pensule, Cluj / intrare libera

Soundczech este un festival de muzica ceha contemporana organizat de Centrul Ceh Bucuresti in colaborare cu Ambasada Cehiei si cu sprijinul Staropramen. Festivalul insumeaza 10 concerte in 3 orase din Romania, iar intrarea la majoritatea concertelor este libera.

0 comentarii: