Documentary Industry Session Bucharest

Pentru doua zile in noiembrie, Bucurestiul devine capitala industriei  filmului documentar. Documentary Campus Germania si DocuMentor Romania organizeaza sambata 10 si duminica 11, sesiunea anuala a profesionistilor din domeniul productiei, finantarii si difuzarii filmului documentar.

Evenimentul e deschis celor care lucreaza in domeniu, autori, producatori, finantatori, directori de programe si commissioning editori din televiziuni dar si profesionistilor din media interactiva si creatori de continut multiplatforma.

Sambata, 10 noiembrie, vor avea loc patru workshop-uri.

Kate Quilton, Multiplatform Commissioner, Channel 4, UK va conduce sesiunea dedicata dezvoltarii si crearii de idei pentru platforme multiple iar Elizabeth McIntyre, Head of Production & Development, Discovery Networks, UK va fi expertul pentru dezvoltarea de serii si formate pornind de la o singura idee.

Edwina Cooper Senior Reversioning Producer, Discovery Communications, UK va sustine un workshop despre versionare si prezentare a unei productii pentru posturi de televiziune internationale iar Joanne Reay Executive Producer Cinema, Terra Mater Factual Studios, va explica ce insemna si cum se face un documentar hibrid.

Ziua se incheie cu proiectie si studiu de caz al filmului Ultima ambulanta din Sofia, film regizat de bulgarul Ilian Mitev, premiul France 4 Visionary Award Cannes, documentar prezentat de producatorul filmului, Ingmar Trost.

Duminica 11 noiembrie, se dezbat teme majore legate de stadiul actual si viitorul industriei filmului documentar, cu participarea unor jucatori importanti din domeniu.

Heribert Schneiders, MDR, Germany si Aurelian Nica, Original Production Manager, HBO, Romania dezvaluie cine este interesat de subiecte din Europa de Est si care sunt cerintele pentru succes, Elizabeth McIntyre, Head of Production & Development Factual, Discovery Networks, UK prezinta cine este, cum opereaza si ce productii cauta cel mai de succes canal de documentare din lume, Discovery. Suzanne McKenna, Head of Science, History and Documentaries, BBC World, UK explica ce tipuri de documentar se vand la nivel global. Ioana Avadani, Centrul pentru Jurnalism Independent va modera simpozionul dedicat televiziunilor publice din Europa de Est cu participarea reprezentatilor MDR Germania, TVR Romania si a producatorului independent Anna Wydra din Polonia.

O tema prevalenta  in cadrul simpozionului va fi conditia producatorului independent de documentar din Europa de Est in context global.  Sunt acestia capabili sa lucreze pentru jucatorii care domina piata mondiala dar si cea domestica? Se pot realiza aici serii de documentare sau documentare mainstream care tin cont de ultimele dezvoltari din domeniu si care intereseaza si publicul de la celalalt capat al lumii?  In ce masura concurenta fara precedent dintre canalele specializate le va determina pe acestea sa-si fidelizeze audienta din Europa de Est si sa caute productii originale care tin cont de nevoile pietei din aceasta parte a Europei?

Seara va avea loc proiectia filmului Rabbit a la Berlin de autorul polonez Bartek Konopka, nominalizat la Oscar 2010 pentru cel mai bun documentar de scurt metraj.

Toate detaliile legate de participare, taxe si informatii suplimentare se pot gasi aici:

0 comentarii: