Review: Despre oameni si melci

Vazut in cadrul editiei din acest an al Noptii albe a filmului romanesc, admirat inca de la prima vedere si incantator inca de la primele secvente....Despre oameni si melci este nu doar cel mai nou film semnat de Tudor Giurgiu cat si unul din cele mai bune ale acestui an.
Filmul este o comedie neagra a carei actiune se desfasoara in jurul fabricii falimentare ARO ce urmeaza a fi cumparata si transformata de catre investitori francezi.
Dorel Visan interpreteaza magistral rolul directorului uzurpator al uzinei ce nu doreste decat imbogatirea rapida in El Dorado-ul declansat dupa Revolutie in Romania.
Andi Vasluianu este sindicalistul clasic ce incearca salvarea fabricii dar si "cuceritorul" fabricii si principalul "vinovat" pentru coagularea energiilor restului muncitorilor pentru a veni la Bucuresti si a dona sperma in vederea obtinerii capitalului pentru salvarea fabricii.
De remarcat si aparitia Monicai Barladeanu in rolul secretarei sefului si amanta a lui Gica (Vasluianu) intr-un rol de femeie din provincie cu moravuri indoielnice ce pare a i se potrivi de minune.
Per total, Despre oameni si melci, este o productie care merita vizionarea, ce te va incanta si te va face sa nu simti cum trece timpul pana in momentul in care pelicula ajunge la final.
De urmarit, de asemenea, cum va fi primit acest film in peisajul festivalier european.

0 comentarii: