Pavilion: Critical Botox din 4 octombrie

CRITICAL BOTOX in times of 2.0 feudalism
04 octombrie 2012 – 06 ianuarie 2013


PAVILION
, Sos. Nicolae Titulescu nr. 1 (Piata Victoriei), Bucuresti
Deschidere:
Joi, 04 octombrie 2012, 19.00
After opening party: gasiti detalii la finalul anuntului

Curator:
Alex Brahim (CO/ES)

Participanti:
Aggtelek (ES/BE), Anamor (ES), José Begega (ES), Karmelo Bermejo (ES/MX), Zeljko Blace (BA/HR), Lúa Coderch (PE/ES), Bruce LaBruce (CA), Andrés Duplat (CO), Juan Pablo Echeverri (CO), Félix Fernández (ES), Jorge García (ES), Miquel García (ES), Andrea Gómez (CO/ES), Núria Güell (ES), Fermín Jiménez Landa (ES), Lydia Lunch (US), Santiago Monge (CO), R. Marcos Mota (ES), Joan Martí Ortega (ES), Daniela Ortiz (PE/ES), Aníbal Parada (AR/ES), Avelino Sala (ES), Andrés Senra (ES), Daniel Silvo (ES), Toni Tena (ES), David Latorre (ES), Oriol Vilanova (ES)

CRITICAL BOTOX in times of 2.0 feudalism, foloseste o linie narativa fictiva cu inspiratie de tip tabloid, pentru a prinde forma intr-o publicatie online si intr-o serie de expozitii, prima dintre ele avand loc la PAVILION in Bucuresti.


"Proiectul se bazeaza pe un cadru personal, pe relatia prudenta a curatorului cu artistii care activeaza inspirational in mai multe zone sociale utilizand diverse forme de productie sau actiuni politice. Inteleasa ca o practica politica in sine, CRITICAL BOTOX sustine valoarea politica a contactului uman direct, in aceste vremuri confuze ale virtualizarii si dezumanizarii in interactiune co-individuala.

Publicatia online utilizeaza estetica revistelor de scandal ca pe un sofism vizual confuz, concentrandu-se pe realitatea continutului, pe mesajele politice ale lucrarii sau pe traiectoria artistului. Acestea servesc, manieristic, ca o legatura conceptuala intre diferite publicatii online si recursurile facilitate de artisti, aderandu-se publicului interesat in explorarea fiecareia dintre ele.

Fiecare expozitie, prima fiind cea de la Bucuresti, functioneaza ca un exemplu complex cu proiectie in publicatia online a expozitiei. Fiecare act curatorial reflecta eterogenitatea viziunilor si atitudinilor care rezulta din creatia artistica contemporana pentru a cuprinde spectrul larg al conditiilor politice intr-o lume globalizata." (Alex Brahim)


Expozitia va fi acompaniata de o publicatie realizata la finalul actului curatorial, precum si de un o publicatie tip poster/ziar dedicata primei expozitii care va contine structura generala a proiectului, ilustratii si texte de autori invitati. Publicatiile vor fi realizate la inchderea proiectelor pentru a finaliza cercetarea ce se desfasoara in timpul expozitiiloe. Design-ul grafic pentru acest proiect va fi realizat de studioul Los Trini din Barcelona.


Alex Brahim, nascut la Cúcuta in Columbia, este un curator independent si manager cultural, stabilit in Barcelona. Aria sa de interes cuprinde teorie, productie, programare, comunicare si activism, si este centrata pe transversalitatea retelelor, cu accent pe codurile culturale si spatiile lor critice de negociere. Conduce alaturi de expertul in marketing Tania Brett, DIBINA (Digital Büro of International Art), o platforma curatoriala independenta , de management cultural si de comunicare relationala. Unul dintre proiectele lor importante este managementul si coordonarea programului pentru Antigua Casa Haiku, un spatiu artistic din Barcelona. El pregateste in mod regulat programe si expozitii independente, colaboreaza cu diverse media si este lector invitat in diferite centre de arta si universitati. Brahim a dezvoltat proiecte la: La Casa Encendida, Madrid; CCCB, Barcelona; Matadero, Madrid; La Capella, Barcelona; Espai Cultural Caja Madrid, Barcelona; Museu de l’Empordà, Figueres; Loop, Barcelona, sau Off Limits, Madrid, etc. In prezent este unul dintre membrii juriului pentru premiile anuale de arta contemporana BCN Producció, din Barcelona, precum si consultant pentru Art Production Factories Program al Ajuntament de Barcelona (Primaria Barcelona). CRITICAL BOTOX este primul sau proiect curatorial in afara Spaniei.


www.criticalbotox.com


FB event: http://www.facebook.com/events/287107844722209/

Expozitia este sustinuta de PAVILION - journal for politics and culture - www.pavilionjournal.org

Toate evenimentele conexe sunt generate de REFORMA - www.re-forma.ro


After opening party:

REFORMA SMOKE OUT

Joi 4 octombrie 2012, 22.00
@ Control Club
Constantin Mille 4, Bucuresti
Intrarea libera

Cu Bogman si invitatii sai speciali si ultra surprinzatori.
Proiectii din desene animate din perioada trecuta.

Detalii pe FB event: http://www.facebook.com/events/351707911589185/

0 comentarii: