Institutul Cervantes: Expozitia "Marín. Fotografii 1908-1940"

Joi, 20 septembrie, ora 19.00, Instituto Cervantes din București vă așteaptă la primul eveniment cultural organizat Ón noul său sediu din centrul Capitalei, pe Bd. Regina Elisabeta nr. 38: vernisajul expozitiei de fotografie
MarÌn. Fotografii 1908-1940.


Expoziția – care călătorește Ón mai multe centre Cervantes din toată lumea – este realizată
Ón colaborare cu Fundația Pablo Iglesias și cuprinde 60 de fotografii alb-negru selectate din arhiva MarÌn, recuperată Ón ultimii ani.

La vernisaj participă:
E.S. Dl. Estanislao de Grandes Pascual - Ambasadorul Spaniei Ón Rom‚nia
LucÌa RamÛn Pla - fiica artistului
”scar MartÌn del Barrio - coordonatorul expozitiei (Fundatia Pablo Iglesias)

„E important de Ónțeles că nu ne aflăm doar Ón fața recuperării unei arhive fizice, cea a lui MarĚn, ci că asistăm la ceva mult mai important: recuperarea unei voci pe care o pierduserăm, a unei forme de exprimare și de viață, dedicată celorlalți, evident, Ón primul r‚nd congenerilor, dar și nouă. Odată cu el, se recuperează tot ceea ce a mai rămas din generația lui, Ónțeleasă ca grup, și se deschide o cărare pe care o formă de inteligență vizuală ce Óncă ne este at‚t de necesară ca să Ónțelegem cine am fost și cine suntem se va Óntoarce acasă din uitare. Și alții au suferit aceeași soartă ca el, vor trebui recuperați, pentru că ei toți au construit narațiunea cea mai completă care ne descrie: imaginea Ón oglindă. Fără ei, oglinda e spartă. E o revendicare necesară, nu doar autorilor, ci și nouă Ónșine.“ (Rafael Levenfeld, ValentÌn Vallhonrat, „Luis RamÛn MarÌn. Arhiva și opera sa“)

Instituto Cervantes București – o instituție de limbă și cultură hispanică av‚nd o remarcabilă tradiție Ón Rom‚nia – s-a mutat Ón această vară Ón sediul de pe Bd. Regina Elisabeta, unde beneficiază, pe l‚ngă numeroase săli de clasă pentru cursurile de spaniolă, de spații expoziționale și de evenimente, Ón care vor avea loc proiecții de film, lansări de carte, concerte și Ónt‚lniri cu oameni de cultură.
Programul cultural al Instituto Cervantes se găsește pe site-ul său, bucarest.cervantes.es.

0 comentarii: