Control Club: YellLow si Lights Out live - 26 iulie

Joi, 26 iulie, ora 22.00, TuborgSound prezinta:
YellLow & Lights out!
live @Control

Joi, 26 iulie, Control si TuborgSound va propun un refresh muzical si o seara de party plina de energie! YellLow revin pe scena intr-o noua formula si cu o abordare usor diferita, show-ul fiind deschis de Lights Out!, invitatii lor din Cluj. Lights out!, noua revelatie a muzicii alternative romanesti, s-au remarcat printr-un sound indie/psychedelic complex si matur, in ciuda varstelor lor cvasi – adolescentine.

Intrare: 10lei
Open doors: 21.00h

YellLow

Povestea YellLow va este sigur cunoscuta de ceva vreme. Proiectul a pornit in 2010 de la ideea unei continue dihotomii intre analog si digital in muzica: Yell (sunet digital, acut) + Low (bass, downtempo), intr-o componenta din care mai exista numai Andi (clapa, sampler, efecte si alte jucarii).

YellLow inseamna un mix electronic de sunete groove cu linii melodice alternative sau sample-uri trip-hop, un melanj de stiluri specific perioadei de pop-revival.

 Din componenta de atunci nu mai exista decat Andi (clapa, sampler, efecte si alte jucarii), caruia i s-au alaturat Luiza la voce, Radu la bass si foarte de curand Alexe Alexandru, un nou baterist, al 4lea , pe care l-ati mai vazut pe scena alaturi de Blue Nipple Boy.

Dupa lansarea clipului single-ului `Crimson`, iepurasii YellLow s-au plimbat de la Guerrilive la B`estfest si ajung joi in Control. Dupa cateva cantari de vara, YellLow intra cuminti in studio pentru a pregati lansarea albumului de debut, produs tot de Alex Cotoi , responsabil de Crimson. Noile piese vin cu un boost de energie si o abordare usor diferita , cu un sound mai complex si mai puternic .

YellLow ne-au dezvaluit ca lucreaza la o noua piesa alaturi de un producator surpriza, ` ceva fresh , din cea mai mare casa de productie din RO :)`.

Compusa din patru liceeni, Lights Out! intra in atentia scenei muzicale in toamna lui 2010, odata cu inregistrarea primei piese, „Inside Out”, cu care participa la concursul byron|Rock You Highscool 2, unde castiga premiul de popularitate. Trupa ia avant, iar accentul incepe sa cada pe compozitiile proprii. Fiind evident o trupa care promite multe, Lights Out! Ajunge rapid sa imparta scena cu trupe bine cotate din „noul val” romanesc, precum Grimus, The MOOoD, Omul cu sobolani, The Mono Jacks, The Amsterdams, Snails, etc.
Februarie 2012 inseamna pentru Lights Out! lansarea „EOD”, primul single de pe EP-ul de debut „Patience”. Pe 7 aprilie lansau „Patience” la Cluj, la Fabrica de Pensule .Download aici: http://music.thelightsareout.com/.
Pe 2 iulie Lights Out! difuzau online primul videoclip din cariera formatiei, cel al piesei „Mirror”, un clip filmat si editat de catre tanarul artist vizual Sebastian Florea, student la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca http://www.youtube.com/watch?v=hEP7WKg6N6k.
 Cu acelasi videoclip Lights Out! s-au inscris in cadrul RØDE Rocks si s-au calificat in finala printre primii 10 (dintre 500 participanti din 43 de tari). Importanta competitie internationala este organizata de RØDE Microphones si jurizata de Matt Sorum (Guns n’ Roses, Velvet Revolver, The Cult), David Catching (Queens of the Stone Age, Eagles of Death Metal), Howlin’ Pelle Almqvist (The Hives), James Lavelle (UNKLE, MoWax), Band of Horses, Gareth Liddiard (The Drones), Har Mar Superstar, Deuce şi Warpaint.
Toate cele 10 videoclipuri finaliste au fost facute publice pe site-ul oficial al concursului, www.roderocks.com, unde vor putea fi vizionate timp de 2 saptamani si - cel mai important - votate.

0 comentarii: