ARTmania Festival 2012

Cea de-a saptea editie a Festivalului ARTmania va avea loc in perioada 6-12 august 2012 si propune un program cultural variat, care se va desfasura in Sibiu in spatiile dedicate evenimentului: Piata Mica si Piata Mare, Harley Davidson Stage, Muzeul National Brukenthal si Complexul National Muzeal Astra.

Incepand de pe 6 august, participantii la festival pot lua parte la diverse activitati precum expozitii de fotografie si pictura, concerte, lansari de carte, workshop-uri si alte evenimente dedicate artelor frumoase, organizate alaturi de Librariile Humanitas, platforma Anim`est, Institutul Cultural Polonez, Centrul Ceh, Institutul Camoes,Casa de Cultura si Consulatul German din Sibiu, si alte marci reprezentative pentru promovarea culturii in Romania.

Timp de o saptamana, centrul orasului Sibiu va fi scena acestor manifestari artistice direct conectate sau derivate din cultura rock, cu un focus mai mare pe muzica rock in weekend-ul 10-12 august.

De-a lungul a mai mult de sase ani de existenta, festivalul anual de la Sibiu s-a facut cunoscut prin promovarea scenei muzicale de metal si a artistilor care acopera o zona variata, de la gothic metal la heavy metal, extinzandu-se chiar pana la punk si alternative rock.
Datorita conceptului festivalului si a localizarii sale in Transilvania, intr-unul dintre cele mai frumoase orase medievale din Europa de Est, platforma culturala ARTmania a devenit un brand international de mare valoare, dobandind recunoasterea si sprijinul unor parteneri de prestigiu, al autoritatilor locale si al institutiilor culturale din Sibiu.

Trupele internationale care vor concerta in Piata Mare, la ARTmania 2012, sunt:
Vineri 10.08.
Die Toten Hosen
www.dietotenhosen.de/
Die Toten Hosen, una dintre cele mai reprezentative trupe germane, vor fi headlinerii serii de 11 August la ARTmania Festival 2012. Die Toten Hosen vin la Sibiu cu un palmares impresionant  dobandit in peste 30 de ani de experienta, 14 albume de studio, peste 1000 de concerte si mai mult de 15 milioane de discuri vandute. Die Toten Hosen sunt un „icon„ al scenei muzicale din Germania, remarcandu-se atat prin valoarea lor artistica, prin capacitatea de a–si reinventa stilul de-a lungul timpului, dar si prin atitudinea activista si participarea la diverse campanii umanitare, alaturi de Greenpeace, Bund, PETA, Pro Asylum).

Deathstarswww.deathstars.net/
O aparitie spectaculoasa la editia din 2012 a Festivalului ARTmania este trupa suedeza Deathstars. Cu o activitate de peste 11 ani si un nume deja sonor in zona de industrial & gothic metal, Deathstars promite publicului romanesc un show plin de teatralitate, cu care s-au facut remarcati in zona deathglam-ului. Din punct de vedere muzical, Deathstars ajung la acelasi public ca nume sonore precum Rammstein sau Maryln Manson, fiind invitati sa insoteasca, in turneele lor europene, trupe precum Cradle Of Filth (2006), Korn (2008) si Rammstein (2011). 

Epicawww.epica.nl/
Epica, o trupa olandeza reprezentativa a scenei de simfonic metal, revine in Transilvania, cu un show de promovarea al celui mai recent album al sau: “Requiem for the Indifferent”. Epica inlatura orice bariere, reinventandu-si stilul de la un album la altul si nimic nu pare sa le opreasca ascensiunea. Cel de-al cincelea album de studio abunda in rifuri puternice de chitara, versuri pline de semnificatii, care alterneaza cu vocea angelica a fascinantei Simone Simons si un aranjament orchestral unic.

Trail of Tearswww.trailoftears.no
Trupa norvegiana Trail of Tears se pregateste  pentru o prima intalnire cu publicul ARTmania, desi declarau inca din 2007 ca abia asteapta sa isi intalneasca multimea de fani romani. La doi ani dupa  „Bloodstained Endurance”, Trail of Tears anunta ca inregistrarile pentru noul material s-au incheiat la sfarsitul lunii septembrie 2011 si abia asteapta sa ne imparatseasca aceasta experienta pe scena din Piata Mare a orasului Sibiu.

Sambata 11.08.
My Dying Bridewww.mydyingbride.net
My Dying Bride va canta la Sibiu si in 2012 devenind dupa aceasta editie prima trupa care a participat de trei ori la ARTmania Festival. Renumita formatie britanica a lansat pana in prezent 11 albume de studio si a implinit 20 de ani de existenta anul trecut. A cantat in Romania de doua ori in istorie, in 2007 si 2009, exclusiv la ARTmania Festival unde vor canta din nou si in 2012.

Edguywww.edguy.de
Grupul german Edguy, o noua premiera pentru publicul din Romania, va participa la ARTmania Festival 2012. Mostenitor legitim al tronului heavy metal, avand peste doua milioane de albume vandute, 9 albume de studio si concerte sold-out în mai mult de 37 de tari, Edguy au fost nedespartiti pe scena de Aerosmith si Scorpions. Nemtii vin pe scena ARTmania, cu un concert dedicat celui mai recent material discografic, “Age of The Joker”.

Povestea formatiei Edguy incepea in 1992 la initiativa lui Tobias Sammet (atunci voce si bas) si a chitaristilor Jens Ludwig si Dirk Sauer. Dupa 20 de ani de cariera Edguy se mandreste cu o singura schimbare in componenta trupei, aproape un record in industrie, trupa fiind completa in 1997 de basistul Tobias “Eggi” Exxel si bateristul Bohnke.

Delainwww.delain.nl

Povestea lor a inceput in 2002, cand la initiativa lui Martijn Westerholt, ex-clapar în Within Temptation, si a carismaticei Charlotte Wessels. Delain vin la Sibiu, in premiera in Romania, cu un nou material discografic, în spatele productiei caruia il gasim pe Jacob Hellner, binecunoscut pentru colaborarea cu  Rammstein si Apocalyptica.
‘We Are The Others’, cel de-al treilea si cel mai recent album al trupei olandeze are o perspectiva putin mai dark decat cele anterioare si un sound epic potentat de vocea fascinanta a lui Charlotte, aducand o nota lirica de melodicitate pe scena de symphonic rock/ metal.

Poets Of The Fallwww.poetsofthefall.com

Poets of The Fall au un portofoliu impresionant de premii in Finlanda. Cele 4 albume lansate din 2005 pana in 2010 au avut un succes remarcabil, ultimele doua inregistrand vanzari de peste 10.000 unitati, fiecare in primele zile de la lansare. Finlandezii sunt o prezenta puternica pe scena europeana, fiind activi in toate ariile culturale, de la muzica la film si chiar in jocurile video. Poets Of The Fall – in premiera in Romania pe scena din Piata Mare, sambata, 11 august.

Pentru mai multe infortmatii accesati: www.artmaniafestival.ro
ARTmania Festival community: www.facebook.com/ARTmania.Festival
Facebook Event

Din luna iulie pana in ultima zi a festivalului, biletele si abonamentele pentru ARTmania Festival Sibiu 2012 pot fi achizitionate fie online prin eventim.ro, fie direct din retelele magazinelor Eventim, la pretul de 150 de lei un abonament si 100 de lei un bilet de o zi.

0 comentarii: