Noaptea Institutelor la Centrul Ceh

Nu va faceti planuri pentru vineri noaptea, pentru ca institutele culturale isi deschid usile pentru a sasea oara si v-au pregatit un program special – pentru noi, cel putin, putem promite.

Intr-o singura noapte din an lasam la o parte arta pretentioasa, subiectele serioase si pregatim, in schimb, un mix de cultura pop.
Puteti alege intre un meci de fotbal transmis live, hochei de masa si baschet, versiunea completa a serialului „Arabela”, o istorie a trailerului si le puteti savura impreuna cu cea mai populara bautura a Cehiei, berea. Pe deasupra, cativa artisti cehi vor interveni in spatiul cladirii, facandu-l de nerecunoscut.

Program:
Sala Mare
21:45 – 23:45 Workshop on how to love football
Oana Tanase, critic de arta si curator MNAC , va „curatoria” un meci de fotbal, workshop pentru intelectuali si consumatori de cultura, cu studiu de caz pe o partida live, din sferturile de finale Euro 2012, acompaniat de muzica la acordeon.

Sala Mica
19:30 – 02:00 Arabela
Arabela, 1979, Cehoslovacia
R: Vaclav Vorlicek, 390 min
Mult timp am rezistat insistentei prietenilor Centrului Ceh de a proiecta serialul cu care au copilarit, in cele din urma insa am cedat si suntem dispusi sa deschidem aceasta masina a timpului, care va va teleporta cativa zeci de ani in urma, intr-o lume populata de personaje ca Rumburak, Fantomas, inelul si pelerina fermecata.

Gradina de beton
19:30 – 02:00 Baschet & Czech Ice Hockey

22:00 – 02:00 The evolution of Trailers
40 de filme clasice de lung-metraj, din intreaga lume si cehesti, condensate in doua ore de trailere.

Everywhere
Intervention
Trei artisti cehi vor interveni in familiarul spatiu al Centrului Ceh, creand lucrari si instalatii site-specific: Dragan Stojcevski, performer  i muzician, Lucia Skandikova, scenograf si Pavel Sterec, artist vizual, rezidentul Centrului Ceh.

Pavel Sterec deja pregateste un performance audio-vizual, impreuna cu tatal sau, Jaroslav Sterec, in care vor reinvia timpurile vechi, folosind fotografiile gasite in pivnita Centrului Ceh.

Eveniment sustinut de Staropramen.

0 comentarii: