Noaptea Institutelor Culturale 2012

Noaptea Institutelor Culturale, unul din cele mai populare evenimente culturale bucureştene, ajunge pe 22 iunie 2012 la cea de-a șasea ediţie. Din 2007 sărbătorim, la sfârșitul lunii iunie, institutele culturale de la Bucureşti, care îşi deschid porţile şi mai larg decât o fac de obicei, îndemnând publicul iubitor de cultură la o noapte albă, plină de evenimente atent ticluite şi surprize. Începând din 2009, Noaptea Institutelor Culturale se derulează sub egida EUNIC.

În 2011, în Noaptea de Sânziene, mai mult de 50 de evenimente s-au derulat timp de peste 14 ore în 8 locuri din București, cu ocazia Nopţii Institutelor Culturale. Consumatorii de cultură, chiar şi nocturnă, s-au putut bucura de filme, expoziţii de fotografie sau instalaţie video, lansări de carte, lecturi publice, concerte felurite, teatru, jocuri de societate, concursuri şi delicioase surprize gastronomice.

Anul acesta, Noaptea Institutelor Culturale este organizată de 14 centre şi institute culturale membre EUNIC: British Council, Centrul Ceh, Institutul Balassi – Centrul Cultural al Ungariei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Institutul Camões/Ambasada Portugaliei, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Goethe-Institut, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso“, Institutul Polonez, Centrul Cultural și de Informare al Ucrainei și Centrul Cultural Turc „Yunus Emre“.

Pentru deplasarea între centrele în care au loc evenimente, pasionaţii de cultură vor avea la dispoziţie o cursă specială RATB.

Noaptea Institutelor Culturale a crescut cu fiecare an atât ca număr de organizatori, ca număr de evenimente, cât şi ca număr de participanţi, fiind unul din cele mai vizibile şi apreciate evenimente din Bucureşti.
Programul complet aici.

0 comentarii: