Editura Vellant: Versez: Poetry Delivery

Sâmbătă, 16 iunie, în cadrul Street Delivery Timişoara, Editura Vellant dă drumul poeziei în stradă: versurile lui Iv cel naiv scrise pe lampioane zburătoare vor pluti deasupra străzii Florimund Mercy din Timişoara, eliberate la cer de fiecare cumpărător al volumului Versez. Un colţ de stradă va fi amenajat special pentru standul cu versuri naive scrise de Iv, aşa că toţi cititorii acestuia din Timişoara pot intra în atmosfera poeziei fictivului Iv, pot lăsa un gând bun la stand, în bolul cu gânduri sau, spre seară, pot aprinde versuri-licurici cu ajutorul unor lampioane decorative. Coloana sonoră a întâmplării va fi creată de Ovidiu Zimcea şi de invitaţii săi în cadrul proiectului ambiental Basme.

Pentru mai multe detalii şi pentru programul întregului eveniment, accesaţi site-ul festivalului: streetdelivery.ro

Iv cel naiv, un poet al păpădiilor, al deliciilor şi supliciilor urbane, al detaliilor naive de zi cu zi şi al sms-urilor cu rimă, citit la început doar online, şi-a găsit loc şi între copertele unui album de versuri minunat ilustrat de Vali Petridean pentru Vellant, care a ajuns după doar câteva luni de la lansare la al doilea tiraj.

110 de pagini complet ilustrate din care aflăm câtă tristeţe e în viaţa unei bacterii şi câtă ironie e în destinele partenerilor de trafic, câtă poezie încape într-un sms şi câte lucruri din viaţa de zi cu zi pot fi spuse in versuri: declaraţiile de dragoste, certurile de la hypermarket, poveştile de la birou, extragerile loto, hobbyurile. O carte de făcut cadou, de păstrat pe noptieră, de răsfoit când ai nevoie de un zâmbet, Versez scoate la iveală două talente de ţinut minte: ivcelnaiv.ro şi valipetridean.com.

0 comentarii: