Cinepolitica: Program Omul Politic - 12 iunie

Prima ediţie Cinepolitica – Festivalul Internaţional al Filmului Politic, unicul eveniment de gen din România, va fi precedată de o avanpremieră de patru zile (11-14 iunie) la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MŢR). În cadrul acestei Avanpremiere la Cinepolitica, cinefilii bucureşteni se vor delecta cu patru programe speciale, axate pe câteva teme de larg interes sau personalităţi ale politicii mondiale şi ale cinematografului politic.

Cel de-al treilea dintre aceste programe speciale (după In memoriam Václav Havel și Poliția politică) se axează pe cea mai reprezentativă și mai importantă figură a politicii, cel fără de care întregul domeniu de activitate ar fi ca o orchestră fără viori. Programat pentru data de 12 iunie, programul Omul politic va începe de la ora 19:00 în Studioul Horia Bernea, unde se va difuza, cel mai premiat film al italianului Paolo Sorrentino, Il Divo.
Laureat cu premiul Juriului la Cannes 2008 și cu premiul de interpretate masculină (Tony Servillo, într-un veritabil tur de forță) în cadrul Premiilor Academiei Europene de Film 2008, Il Divo spune povestea lui Giulio Andreotti, omul care este, de patru decenii, sinonim cu puterea în Italia și care se află la cel de-al șaptelea mandat ca prim-ministru.

Odată cu lăsarea întunericului, de la ora 21:30, la MŢR va avea loc proiecţia în aer liber a primului film realizat în ipostază de regizor de către actorul britanic Ralph Fiennes, Coriolanus.
Lansat în premieră mondială în cadrul competiției Festivalului internațional de la Berlin 2011, Coriolanus reprezintă o interpretare în cheie modernă a piesei shakespeariene omonime bazată pe viața legendarului lider roman Caius Martius Coriolanus (Ralph Fiennes), autorul unei neobișnuite alianțe cu dușmanul său de moarte, Tullus Aufidius (Gerard Butler), alături de care a îngenuncheat Roma în secolul al V-lea î.Ch.

Evenimentul Omul politic este organizat în parteneriat cu British Council și Goethe-Institut.

Vă reamintim că prima ediţie Cinepolitica – Festivalul Internaţional al Filmului Politic va avea loc în Bucureşti, în perioada 15-21 iunie, la Cinema Studio.
..................................................................................................
Festival organizat sub patronajul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC), Universităţii Naţionale de Arte (UNArte), Universităţii Bucureşti, Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi York University Toronto, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.
Parteneri media: TVR, Cinemagia, 24 Fun, Radio Guerilla, Kamikaze, Port.ro, Liternet, CinemaRx, Cinefan, Filmreporter, MyMagicStar, Romania Pozitiva, Urban Things, Cultcubeu.

0 comentarii: