Cinepolitica: Avanpremiera


Astăzi, de la ora, la Studioul Horia Bernea din cadrul Muzeului Național al Tăranului Român, începe avanpremiera primei ediții a Cinepolitica – Festivalul Internațional al Filmului Politic. Astfel, începând cu ora 19:00, vor avea loc proiecțiile din cadrul Programului special Costa-Gavras, filmul Z (1969) – laureat cu Premiul Juriului și premiul de interpretare la Cannes, cu Oscarul de montaj și de film străin în 1970 și cu premiul Anthony Asquith pentru muzică de film la BAFTA 1970 fiind urmat, de la ora 21:30, de Stare de asediu (1972), film nominalizat la Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin și la BAFTA pentru Cea mai bună muzică de film.

Pe această cale vă anunțăm și una dintre primele suprize pregătite de Cinepolitica: miercuri, 13 iunie, de la ora 17:00, la Studioul Horia Bernea, va avea loc evenimentul Remember: 13-15 iunie 1990, în cadrul căruia se va difuza filmul-document Piața Universității – Romania, în regia lui Sorin Ilieșiu, Vivi Drăgan Vasile și Stere Gulea, un documentar de excepție care, în numai 72 de minute, prezintă mitingul din Piata Universității din iunie 1991 și represiunile brutale ale guvernului si ale minerilor din Valea Jiului la adresa protestatarilor, cu ajutorul unor imagini rare, multe înregistrate de amatori, dezvăluind, astfel, o latură a întâmplărilor total diferită de versiunea oficială a TVR. Intrarea este liberă.

Vă reamintim că prima ediţie Cinepolitica – Festivalul Internaţional al Filmului Politic va avea loc în Bucureşti, în perioada 15-21 iunie, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu.
..................................................................................................
Festival organizat sub patronajul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC), Universităţii Naţionale de Arte (UNArte), Universităţii Bucureşti, Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Uniunii Cineaştilor din România.
Parteneri media: TVR, Cinemagia, 24 Fun, Radio Guerilla, RTV-Net, Kamikaze, Port.ro, Liternet, CinemaRx, Cinefan, Filmreporter, MyMagicStar, Romania Pozitiva, Urban Things, Cultcubeu.

0 comentarii: