Zorzini Gallery la Noaptea Galeriilor 2012


ZORZINI GALLERY LA NOAPTEA ALBA A GALERIILOR
Vineri – 25 Mai 2012 – Ora 19:00
Zorzini Gallery / Energiea / Carturesti

Pentru Noaptea Alba a Galeriilor, editia de anul acesta, ce se va desfasura vineri, 25 mai 2012, Zorzini Gallery a pregatit trei evenimente expozitionale in trei locatii din capitala.

Pe scurt: propunem un mini-turneu pe strazile orasului, cu startul la ora 19:00 si finish-ul la ora 04:00, turneu ce va include trei prestatii ce poarta semnaturile a trei artisti contemporani relevanti, in trei spatii alternative, fiecare cu o personalitate proprie puternica.

Ne intalnim pe rand cu:
LENA VON LAPSCHINA LA ZORZINI GALLERY (Str. Thomas Masaryk, nr. 31) / 19:00
GYM SESSION – solo show

Lena Von Lapschina, artista austriaca de origine rusa, propune un proiect interactiv produs in exclusivitate pentru si in spatiul Zorzini Gallery din Str. Thomas Masaryk, nr.31, Bucuresti.

Gym Session arunca o privire la obsesia lumii contemporane de a fi in forma si la cultul salilor de fitness. Prin intermediul instalatiei multimedia ce se aseamana cu un spatiu de exercitii, Lena instiga vizitatorii la un „pachet” alternativ de miscari fizice antrenand astfel o perspectiva critica asupra unui fenomen contemporan raspandit la nivel larg. Solo show-ul Lena Von Lapschina are startul programat vineri, 25 mai incepand cu ora 19:00.
ANDREI GAMART LA ENERGIEA (Str. Brezoianu, nr. 4 - parter) / 19:00
CAIETUL ALBASTRU / ENGRAVING THE BLUE demonstratie artistica de gravura

Spatiul fostei tipografii Energiea, actual stabiliment de informare si experiment urban provoked by Grolsch, situat in Str. Brezoianu, nr. 4 – la parter, se pregateste sa gazduiasca sub emblema Zorzini Gallery o demonstratie live de gravura coordonata de unul dintrei cei mai talentati artisti basarabeni ai momentului – Andrei Gamart.

Pentru aceasta editie a NAG, Gamart prezinta Caietul Albastru. O interventie artistica compilata exclusiv pentru Zorzini Gallery ce va consta in imprimarea „la locatie” a unei serii de „linocut prints” folosindu-se de cerneluri tipografice si de presa vintage din spatiul Energiea. Presa se porneste la ora 19:00 si se inchide la ora 04:00. La finalul noptii print-urile se vor constitui intr-o poveste notata cu atentie intr-un „caiet albastru” iar lucrarile vor putea fi achizitionate.
OANA LOHAN LA CARTURESTI (Str. Arthur Verona, nr. 13-15) / 19:00
INSTRUCTIUNI DE ZBOR SI HRANA / EAT & FLY TUTORIALS – proiect interactiv

In spatiul ceainariei Carturesti – Str. Arthur Verona, nr. 13-15, Oana Lohan propune in perioada 23-26 mai un proiect realizat pentru Zorzini Gallery cu ocazia NAG, ce se traduce prin productia cu scop educativ prin mijloace interactive de scurte istorisiri compilate in fanzine-uri grafice.

Intalnirea cu artistul va avea loc pe 25 mai in acelasi spatiu mentionat mai sus, incepand cu ora 19:00 iar primele doua fanzine-uri realizate se constituie in activarea Eat & Fly Tutorials si vor avea scopul de a educa publicul, cum sa manance un mar si sa obtina o forma de arhitectura ascunsa sau cum sa construiasca un avion de hartie care...chiar zboara.

Curatorul tuturor celor 3 expozitii incluse in tur este Adina Zorzini.

Mai multe informatii despre artisti: www.zorzinigallery.com
Mai multe informatii despre NAG #6: www.noapteagaleriilor.ro

0 comentarii: