David Mozny expune la Bucuresti - 30 mai

David Mozny, autorul lucrarii RAHOVA, va expune la Bucuresti
Lucrarea care a facut cartierul Rahova faimos in lumea artistica va fi prezentata pentru prima oara, in aceasta miercuri, la Bucuresti


David Mozny, un cunoscut artist ceh contemporan isi va prezenta lucrarea Rahova miercuri, 30 mai, la ora 18h00, la MNAC Foto Anexa (Calea Mosilor 62-68).

Proiectul se bazeaza pe cercetarea si inregistrarile luate in Bucuresti, in cartierul Rahova - simbol al utopiei urbane si al esecului in legatura cu trecutul socialist al tarilor din Europa Centrala si de Est.

Avand ca referinta definitia simulacrului data de Baudrillard, Mozny arata greselile productiei de masa, ale simularii si imitarii componentelor arhitectonice clasice, precum si folosirea lor bizara in arhitectura prefabricata a anilor ’70.

Instalatia, care a fost special proiectata pentru spatiul din MNAC Foto Anexa, ofera privitorului o onirica si aproape apocaliptica viziune a viitorului apropiat, prin mijloace ca: video, sunet, lumina, obiecte si fotografii.

„Am avut nevoie de doi ani ca sa gasim locul potrivit pentru aceasta instalatie puternica si in Anexa am gasit-o. Bine ati venit in regatul de beton” spune Rene Kubasek, directorul Centrului Ceh Bucuresti.

David Mozny este un artist vizual care traieste si lucreaza in Brno,este profesor la universitatea Masaryk, facultatea de studii sociale,sectia new media si uneori vj in cluburile locale. In 2004, a facut parte din Frisbee, expozitie de arta video contemporana ceha, prezentata la MNAC Bucuresti.

Din 2000, de cand a inceput sa lucreze cu imagini generate pe computer, Mozny a vizitat in repetate randuri Bucurestiul, munca de cercetare ducand la realizarea unuia din cele mai cunoscute proiecte ale sale – Rahova.exe_test (2008), acum prezentata pentru prima oara in Bucuresti.

RAHOVA pe youtube:




David Mozny va lua parte si intr-o dezbatere despre urbanism si blocuri organizata impreuna cu Asociatia Zeppelin, la Centrul Ceh (Ion Ghica 11), in ziua urmatoare deschiderii – joi, 31 mai, de la 18H00.

Expozitia este organizata de catre Centrul Ceh, in parteneriat cu Staropramen, Zeppelin, MNAC si 24FUN si poate fi vazuta pana pe 1 iulie, 2012.

0 comentarii: