Concurs Editura Vellant: Trebuie sa vorbim despre Kevin

[UPDATE] Castigatoarea concursului este Florina, detaliile au fost transmise pe e-mail.

Editura Vellant si Urban Things te invita la un concurs ce are ca premiu un exemplar al cartii : Trebuie sa vorbim despre Kevin de Lionel Shriver.
Pentru a intra in posesia volumului, trebuie sa trimiti un e-mail la chestiiurbane@gmail.com, subject: Concurs Vellant (nu uita sa iti incluzi datele de contact), si sa raspunzi la intrebarea:  Care e cel mai rau lucru pe care l-ai facut in copilarie?
Pe 15 iunie anuntam castigatorul!


Aparută în 2003, cartea a primit premiul Orange în 2005 şi este în acelaşi timp un thriller şi un studiu aprofundat al ambivalenţei iubirii de mamă. Romanul lui Shriver a creat o reală controversă şi a provocat numeroase dezbateri şi zvonuri.

Cu o săptămână înaintea celebrului atac armat de la Liceul Columbine şi cu doar trei zile înainte de a împlini 16 ani, Kevin îşi încuie în sala de sport şapte colegi de clasă, un îngrijitor şi un profesor, pe care îi ucide unul câte unul cu o arbaletă. Detaliile masacrului nu le aflăm de la ştiri, ci dintr-o serie de scrisori extrem de personale pe care Eva, mama lui Kevin, le scrie soţului său în încercarea de a-şi explica tragedia şi de a-şi înţelege rolul în producerea ei.

Dezvăluindu-şi propriile sentimente cu privire la maternitate, carieră, familie şi cultura americană, cu toate consecinţele acesteia asupra comportamentului deviant al adolescenţilor, Shriver îşi ţine cititorii într-o continuă pendulare între vină şi empatie, răzbunare şi iertare, furie şi resemnare.

Lionel SHRIVER (pe numele său adevărat Margaret Ann Shriver) este scriitoare şi jurnalist. Viaţa sa a stat sub semnul unei căutări continue, începând cu propria persoană şi terminând cu locurile dintre cele mai variate şi mai exotice în care a locuit. La 15 ani îşi schimbă numele, preferând unul bărbătesc (Lionel) pentru că, aşa cum a mărturisit, este convinsă că un bărbat are o viaţă mai uşoară decât o femeie. Tot timpul în căutarea a ceva nou, Lionel Shriver a locuit în New York, Nairobi, Bangkok, Belfast, iar în prezent locuieşte la Londra.

A publicat numeroase romane:
The Female of the Species (1986), Checker and the Derailleurs (1987), Ordinary Decent Criminals (1990), Game Control (1994), A Perfectly Good Family (1996) şi Double Fault (1997), dar adevărata recunoaştere o obţine odată cu romanul Trebuie să vorbim despre Kevin (2003), distins cu Premiul Orange în 2005.

Număr de pagini: 526
O călătorie fără centură de siguranţă prin mintea unui ucigaş de 16 ani. Cine poartă vina pentru crimele lui Kevin? Părinţii, societatea, şcoala sau răul care se ascunde în fiecare dintre noi?
Un bestseller internaţional, distins cu Premiul Orange în 2005

0 comentarii: