Bookfest 2012: Editura Vellant


Pentru editia din 2012 a Bookfest, Vellant vine cu reduceri de preturi intre 15% si 50%, cu felicitari, magneti si carti postale ilustrate de artisti romani in cadrul proiectului „Vellant iubeste ilustratia romaneasca” si cu trei romane noi ale unor scriitori straini premiati pentru debut.

Primul dintre acestea, O educatie libertina, scris de Jean-Baptiste del Amo si distins in 2009 cu premiul Goncourt pentru roman de debut, este o revelatie literara si olfactiva in acelasi timp: un roman pesimist, noir, excesiv, care va bantui narile cititorilor mult timp dupa ce vor fi inchis cartea. Un titlu cu rezonante flaubertiene, cu trimiteri subtile la Sade si la Proust, volumul lui Del Amo spune povestea lui Gaspard, fiul unui porcar ajuns in Orasul Luminilor pentru a scapa de mizeria si deznadejdea de acasa.
Cartea va fi lansata sambata, 2 iunie, de la ora 16:00, la standul Frantei, in spatiul de conferinte, in prezenta traducatorului, Alexandru Matei, a directorului editorial Vellant, Simona Rauta, si a actorului Silvian Valcu, care va citi un fragment din carte.
Ce s-a pierdut, al doilea roman care apare in premiera la Bookfest, este tradus de Ciprian Siulea si spune povestea unui centru comercial, dar si a schimbarilor produse in ultimele decenii intr-un oras englez tipic. Aceleasi realitati sint privite din unghiurile diferite ale personajelor principale, ceea ce creeaza un interesant efect de perspectiva, dind profunzime tabloului. Printre aceste personaje se afla Kate Meaney, o fetita de zece ani care incepe sa exploreze lumea inconjuratoare si a carei disparitie constituie trama principala a romanului. Catherine O’Flynn a debutat relativ tirziu, la 37 de ani, dar primul ei roman, Ce s-a pierdut, a inregistrat un succes notabil in Anglia, fiind distins cu doua premii pentru debut: Jelf Group si prestigiosul Costa Book.

O familie imprastiata in patru orase, o scrisoare misterioasa, o moarte neasteptata: Self Help are toate ingredientele unui thriller, dar este mai mult decat atat. In cautarea adevarului ascuns cu mult timp in urma, pornim in rescrierea cronicii familiei Glover din perspectiva fiecarui membru: Maria si sotul ei, Nicholas, gemenii Gabriel si Isabella, Arcadi, fiul abandonat. Rezultatul este un roman ca o papusa ruseasca: fiecare poveste ascunde o alta si fiecare descoperire conduce la un nou mister. Distins cu Premiul Geoffrey Faber si nominalizat la Man Booker, Self Help este o poveste de o frumusete stranie despre dragoste si loialitate, pierderi si dezvaluiri, si despre mostenirea distrugatoare a minciunii. Cartea a fost tradusa din limba engleza de Mihaela Ghita.

0 comentarii: