Centrul Ceh: Documentary Mondays - 30 aprilie

„Scoala noastra”, filmul cu care incepem saptamana, a avut un mare succes la festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania. Zeci de spectatori au ramas dupa proiectie la discutii cu invitatii festivalului, iar Ministrul Educatiei a promis ca va face tot posibilul sa duca acest film in cat mai multe licee. Toate acestea ne-au convins ca documentarul trebuie reluat in cadrul ECHOES OF ONE ROMANIA, la Centrul Ceh.

Echoes of One World Romania – Scoala noastra / Mona Nicoara, Miruna Coca-Cozma / co-productie SUA, Elvetia / 2011 / 94 min / VO romana  / subtitrare in limba engleza
LU 30 aprilie / 20H00 / Centrul Ceh


Alin, Beni si Dana, trei copii romi dintr-un mic orasel maramuresean, sunt parte dintr-una din primele initiative de desegregare scolara din Romania. Pe durata a patru ani, “Scoala Noastra” urmareste indeaproape, cu empatie dar si luciditate, un proces inexorabil care culmineaza intr-un final neasteptat si revoltator. Atingand teme ca prejudecatile institutionalizate, cercul vicios al saraciei si dificultatile din invatamant, dar bine ancorat in ritmurile hipnotice si realitatea profunda a comunitatii romilor, filmul este atat o emotionanta poveste dulce-amaruie despre traditie si progres, cat si o meditatie despre ce inseamna o sansa la un viitor mai bun pentru noi toti.


Un eveniment Centrul Ceh sustinut de Staropramen
*intrarea este libera
*FB event here <http://www.facebook.com/events/223162341126454/>

0 comentarii: