Review: B-Est IFF 2012: We Need to Talk About Kevin

Ziua a doua a Festivalului International de Film Bucuresti (B-est IFF) a adus publicului intalnirea cu thrillerul dramatic "We need to talk About Kevin" ce apartine regizoarei britanice Lynne Ramsay.
Filmul este unul de stare, unul din care inca de la primele imagini iti dai seama ca ceva cu adevarat "gresit" s-a petrecut dar abia la final iti vei putea da seama de gravitatea faptelor.
Tilda Swindon face un rol magistral in aceasta pelicula care reuseste sa tina spectatorul lipit de scaun pe parcursul intregilor 112 minute.
Eva (Swindon) este o mama care se chinuie sa il iubeasca pe al sau fiu, usor ciudat, Kevin (Ezra Miller, Jasper Newell, Rock Duer) in pofida reactiilor sale negative pe care le are atat fata de ea cat si fata de sora sa mai mica. Toate actiunile lui Kevin nu fac decat sa indice ca la un anumit punct al existentei sale lucrurile vor scapa de sub control. Pe parcurs ce Kevin creste, acesta devine din ce in ce mai instabil si mai rau in actiunile pe care le intreprinde pentru a ajunge, la finalul filmului, sa intreprinda o actiune abominabila.
Imaginea casei acoperite de sange de la inceput poate duce privitorul cu gandul la filmele realizate de Rob Zombie, iar acest lucru nu este foarte departe de a fi de adevar prin ceea ce regizoarea va evidentia in fata publicului. Eva se vede in imposibilitatea de a gestiona iesirile fiului sau si pare constant depasita de situatiile in care este pusa.
We Need to Talk About Kevin este un studiu al caracterului uman in momentele in care, desi ca situatie asteptata, lucrurile iau o turnura deosebit de agresiva.
Tilda Swindon merita o nominalizare la Oscar pentru a sa prestatie, dar va ramane cu Premiul pentru Cea mai buna Actrita obtinut in cadrul Premiilor Academiei Europene.
Filmul poate fi vazut miercuri, 21 martie, incepand cu ora 18:00 la Sala Elvira Popescu a Institutului Francez in cadrul B-Est IFF 2012.

0 comentarii: