Festivalul Filmului Francofon 2012

Ediția 2012 a Festivalului Filmului Francofon, organizată de Institutul Francez, Ambasada Franței și Ambasada Canadei, se deschide vineri 23 martie cu regizorul canadian Eduardo Lucatero, care va prezenta publicului documentarul său eveniment despre tanatologie, Cei Vii, începând cu ora 18:30, la sala de cinema Elvira Popescu. La deschidere vor participa și noul Ambasador al Franței în România, Philippe Gustin.

Pentru al zecelea an, cinematografia francofonă aduce un elogiu în imagini diversităţii culturale și lingvistice al cărei simbol e Francofonia pe cinci continente, prezentând pe parcursul a unei săptămâni, filme din mai mult de zece țări. Printre propunerile de anul acesta, Belgia aduce pe ecrane o retrospectivă a fraţilor Dardenne, cu cele două premii Palme d’Or, de la Cannes, pentru Rosetta (1999) și Copilul (2005) și de asemenea, filmul cel mai recent al celor doi regizori belgieni – Băiatul cu bicicleta, care a obţinut Marele Premiu al Juriului la Cannes anul trecut.

Din program :
Nebunia Almayer e filmul cel mai recent al unei mari regizoare belgiene – Chantal Ackerman. El ne poartă într-o lume exotică, plină de mister și durere, de frustrări și de iubire.

Film realist, Omar ma omorât e semnat de un actor convertit la regie – Roschdy Zem, și ne propune să descoperim doi actori francezi remarcabili: Sami Bouajila și Denis Podalydès.

Coproducţia Camera mică (Elveţia-Luxemburg) e un film foarte sensibil, despre bătrâneţe și despre căldura relaţiilor umane.

Tahrir 2011 e un documentar foarte reprezentativ despre revoluţiile din lumea arabă, care au început cu revoltele din Tunisia și au continuat cu răsturnarea regimului lui Hosni Moubarak, din Egipt.

Biletele se pot cumpăra în rețeaua Eventim, sau direct de la casieria sălii, cu cel puțin 15 minute înainte de începerea proiecției.
Prețul unui bilet este de 10 lei.


Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să consultaţi programul festivalului: www.institutfrancais-roumanie.com

0 comentarii: