B-Est IFF : Start editia cu numarul 8

Astăzi începe Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lung-metraj. Cea de-a 8-a ediție se desfășoară timp de o săptămână la Cinema Studio, Studioul Horia Bernea (MȚR) și Sala Elvira Popescu.

Vreme de șapte zile, cinefilii vor avea ocazia să vadă trei clasice de Stanley Kubrick în versiuni restaurate digital, patru filme pentru copii în cadrul unui program special și 22 dintre cele mai importante și titrate producții cinematografice ale anului trecut, dintre care opt vor concura pentru Trofeul festivalului.

„Ostilitățile” sunt deschise de regizorul Radu Mihăileanu, invitatul de onoare al festivalului, care își va prezenta cel mai recent film, La source des femmes / Izvorul femeilor. Proiecția de gală va avea loc în cadrul ceremoniei de deschidere, în această seară la Cinema Studio, începând cu ora 19:00.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Festivalul International de Film Bucuresti este organizat de Fundatia Culturala CHARTA in parteneriat cu FUNDATIA CULTURALA ART PROMO, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC), Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Centrului Cultural European Sector 6 și al Primăriei Sectorului 6.

Partener al evenimentului: Realitatea TV

Transportator oficial al festivalului: Tarom

Parteneri oficiali: DHL, Țiriac Auto, Air France, Howard Johnson Grand Plaza, Primăria Sectorului 1

Parteneri tradiționali: Uniunea Cineaștilor din România, Institut Francais de Bucarest și Kodak Cinelabs România.

0 comentarii: