B-Est IFF 2012 : Ziua a 4-a

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lung-metraj, a continuat miercuri cu alte doua filme din competitie, emotionantul Presume coupable / Presupus vinovat, al francezului Vincent Garenq, si provocatorul Sleeping Beauty / Frumoasa adormita, al australiencei Julia Leigh. In afara competitiei, publicul de la Cinema Studio a savurat ultra-kineticul The Murderer / Ucigasul, al coreeanului Na Hong-jin, iar Sala Elvira Popescu s-a dovedit neincapatoare la proiectiile filmelor We Need to Talk about Kevin / Trebuie sa vorbim despre Kevin si Hotelul Marigold. De asemenea, Studioul Horia Bernea (MTR) a difuzat reluarea sarmantului Les Geants / Uriasii si premiera spaniolescului Los ojos de Julia / Ochii Juliei.

Competitia Bucuresti IFF continua astazi la Cinema Studio cu doua noi titluri: de la ora 19:00 – Martha Marcy May Marlene, debutul americanului Sean Durkin, devenit deja „cult”, iar de la ora 21:00 – Snowtown, al unui alt debutant, australianul Justin Kurzel, o poveste adevarata si terifianta, de o violenta aproape insuportabila.

Tot la Cinema Studio, la ora 16:00, se difuzeaza primul titlu din retrospectiva Stanley Kubrick, documentarul A Life in Pictures, in prezenta regizorului Jan Harlan, totodata presedinte al juriului. Proiectia va fi urmata de un Q&A. La ora 18:30, de aceasta data in Sala de marmura, va avea loc lansarea celui de-al 5-lea volum al seriei Virstele peliculei, in prezenta autorului, reputatul critic de film Tudor Caranfil.

Ziua de astazi aduce noi proiectii si la Sala Elvira Popescu, unde se vor putea (re)vedea doua filme din competitie: de la 18:00 – Presume coupable, iar de la 20:00 – Sette opere di misericordia, proiectie urmata de un Q&A cu protagonista filmului, actrita Olimpia Melinte, si cu producatorul Dan Burlac.

Tot doua reluari va ofera si programul de la Studioul Horia Bernea (MTR). Astfel, cea de-a doua difuzare a filmului din competitie Sleeping Beauty (ora 19:00) va fi urmata de marele succes de public al zilei de miercuri, „exoticul” Hotel Marigold (ora 21:00).

Va reamintim ca biletele pentru proiectia unica a filmului Hugo 3D, de Martin Scorsese, ce va avea loc sambata, 24 martie, la ora 17:00 la Movieplex - Plaza Romania, s-au pus deja in vanzare. Intrarea se va face numai pe baza de bilet. Jurnalistii acreditati la festival au intrare libera, numai pe baza acreditarii, in limita locurilor disponibile.

Cea de-a 8-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti se desfasoara timp de o saptamana la Cinema Studio, Studioul Horia Bernea (MTR) si Sala Elvira Popescu.

0 comentarii: