B-est IFF 2012: Palmares

Tyrannosaur, în regia lui Paddy Considine, a câștigat ieri trofeul București IFF pentru Cel mai bun film. Debutul în regie al actorului britanic a câștigat totodată și Premiul criticii, care l-a declarat „o devastatoare dramă urbană despre violență domestică și izbăvire, dublată de o poveste crudă, dar nuanțată, și de două interpretări excepționale.”

Premiul pentru regie i-a revenit lui Radu Jude pentru Toată lumea din familia noastră, film care a câștigat și Premiul publicului. Presume coupable, al francezului Vincent Garenq, a câștigat premiul pentru Cel mai bun scenariu și o mențiune specială pentru interpretarea desăvârșită a lui Phillipe Torreton. Submarine, primul film al actorului britanic Richard Ayoade, a câștigat premiul pentru Cea mai bună imagine.

Actrița Irina Petrescu și producătorul Jan Harlan au primit premiile de excelență pentru contribuția extraordinară adusă celei de-a șaptea arte.

Juriul București IFF 2012 a fost format din Karin Hoffinger, coordonator al departamentului Relații Internaționale al Festivalului de la Berlin, Fernanda da Silva, director al Festivalului Internațional de Film Festroia, Boyd van Hoeij, critic de film la revista Variety, Ferenz Moldovanyi, regizor și producător și Jan Harlan, președintele juriului.

Juriul criticii a fost compus din doamnele Magda Mihăilescu și Iulia Blaga și domnul Mihai Chirilov.

Cea de-a 8-a ediție a București IFF s-a desfășurat în perioada 19-25 martie 2012, la Cinema Studio, Sala Elvira Popescu și Studioul Horia Bernea.

0 comentarii: