B-Est 2012: Ziua a 3-a

Festivalul International de Film Bucuresti, cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lung-metraj, a continuat marti cu primul film din competitie, coproductia romano-italiana Sette opere di misericordia / Sapte opere de milostenie, in regia fratilor Gianluca si Massimiliano de Serio, prezentata in prezenta echipei, si cu primele filme din afara competitiei: tulburatorul We Need to Talk about Kevin / Trebuie sa vorbim despre Kevin, al regizoarei britanice Lynne Ramsay, Hanezu, spiritul muntilor, un nou poem in imagini semnat de Naomi Kawase, Les Geants / Uriasii, un coming-of-age emotionant regizat de Bouli Lanners si Detectivul Dee si misterul flacarii fantoma, cea mai recenta aventura fantastica marca Tsui Hark. Totodata, ziua de ieri a marcat si cea de-a doua proiectie cu La source des femmes / Izvorul femeilor, cel mai recent film al regizorului Radu Mihaileanu, invitatul de onoare al festivalului.

Competitia Bucuresti IFF continua astazi la Cinema Studio cu doua noi filme: de la ora 19:00 – Presume coupable / Presupus vinovat, al francezului Vincent Garenq, povestea adevarata a unei erori judiciare siderante, intamplata in Franta anului 2004 si genul de film care te face sa scuipi pe prima uniforma care-ti iese in cale, iar de la ora 21:00 – Sleeping Beauty / Frumoasa adormita, un eseu deranjant si provocator de Julia Leigh, sustinut si aplaudat de Jane Campion.

Tot la Cinema Studio la ora 16:00 se difuzeaza, in exclusivitate in Romania, The Murderer / Ucigasul, cel de-al doilea lung-metraj al coreeanului Na Hong-jin, autorul ultraviolentului succes de box-office The Chaser, prezentat in premiera la Cannes 2011.

Ziua de miercuri aduce noi proiectii si la Sala Elvira Popescu unde, pe langa reluarea filmului We Need to Talk about Kevin / Trebuie sa vorbim despre Kevin (ora 18:00), va fi difuzat in premiera in Romania un film extrem de recent, Hotelul Marigold (ora 20:00), din a carui distributie fac parte nume uriase ale actoriei britanice: Maggie Smith, Judi Dench, Bill Nighy si Tom Wilkinson.

Tot o reluare si o premiera va ofera si programul de la Studioul Horia Bernea (MTR). Astfel, cea de-a doua difuzare a sarmantului Les Geants / Uriasii (ora 19:00) va fi urmata de premiera spaniolescului Los ojos de Julia / Ochii Juliei (ora 21:00), de Guillem Morales, un thriller hitchcockian al carui producator executiv este Guillermo del Toro.

Cea de-a 8-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti se desfasoara timp de o saptamana la Cinema Studio, Studioul Horia Bernea (MTR) si Sala Elvira Popescu.
------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------
Festivalul International de Film Bucuresti este organizat de Fundatia Culturala CHARTA in parteneriat cu FUNDATIA CULTURALA ART PROMO, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC), Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Centrului Cultural European Sector 6 si al Primariei Sectorului 6.

0 comentarii: