B-Est 2012 : Ziua 2

Ieri a inceput Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lung-metraj. Protagonistul Ceremoniei de deschidere a fost regizorul Radu Mihaileanu, invitatul de onoare al festivalului, care si-a prezentat cel mai recent film, La source des femmes / Izvorul femeilor, in fata unei sali arhipline. Proiectia a fost urmata de minute intregi de aplauze si de un emotionant Q&A de 30 de minute. Filmul se va relua in aceasta seara, de la ora 20:00, la Sala Elvira Popescu, cu subtitrare in limba franceza.

Competitia Bucuresti IFF incepe astazi in forta, cu coproductia romano-italiana Sette opere di misericordia / Sapte opere de milostenie, in regia fratilor Gianluca si Massimiliano de Serio, ce va fi proiectata incepand cu ora 19:00 la Cinema Studio, in prezenta echipei.

Tot la Cinema Studio la ora 21:00 se difuzeaza, in avanpremiera in Romania, tulburatorul We Need to Talk about Kevin / Trebuie sa vorbim despre Kevin, al regizoarei britanice Lynne Ramsay si cu Tilda Swinton in rolul principal, prezentat in afara competitiei.

De asemenea in afara competitiei, la Cinema Studio, incepand cu ora 17:00 se va difuza Hanezu, spiritul muntilor, un nou poem in imagini semnat de Naomi Kawase, iar la Sala Elvira Popescu, incepand cu ora 18:00, publicul va avea ocazia sa savureze productia franco-belgiana Les Geants / Uriasii, un coming-of-age emotionant regizat de Bouli Lanners.

Tot astazi, la ora 19:00, incep si proiectiile la Studioul Horia Bernea (MTR), cu Detectivul Dee si misterul flacarii fantoma, cea mai recenta aventura fantastica marca Tsui Hark, cu un Andy Lau de zile mari in rolul titular.

Cea de-a 8-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti se desfasoara timp de o saptamana la Cinema Studio, Studioul Horia Bernea (MTR) si Sala Elvira Popescu.

0 comentarii: