B-Est 2012: Weekend incendiar 23 - 25 martie

Presedintele juriului, producatorul si regizorul Jan Harlan, a fost aplaudat minute in sir joi, dupa proiectia documentarului sau Stanley Kubrick: A Life in Pictures. Tot la Cinema Studio au fost proiectate, in fata unor sali aproape pline, inca doua filme din competitie -
ambitiosul Martha Marcy May Marlene si controversatul Snowtown, iar Tudor Caranfil si-a lansat volumul 5 si ultimul din seria Virstele peliculei.

La Cinema Studio weekend-ul incepe in forta vineri cu The Shining, clasicul horror al lui Stanley Kubrick, prezentat in versiune restaurata digital si in prezenta producatorului Jan Harlan (ora 14:00). Submarine, sarmantul coming-of-age al britanicului Richard Ayoade, va fi proiectat la ora 17:00, urmat de premiera romaneasca a celui de-al doilea lung-metraj al lui Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, de la ora19:00, in prezenta echipei. Ambele filme concureaza pentru trofeul festivalului. Seara se va incheia cu Red State/Tinutul insangerat, o satira horror fara-de-mila semnata Kevin Smith si prezentata in afara competitiei.

La Studioul Horia Bernea (MTR), spectatorii bucuresteni au ultima ocazie sa revada trei dintre marile succese ale acestei editii: Detectivul Dee si misterul flacarii fantoma (16:00), Presume coupable (19:00) si The Murderer (21:00).

Sambata, retrospectiva Stanley Kubrick continua cu Barry Lyndon, prezentat in versiune restaurata digital si in prezenta producatorului Jan Harlan (ora 13:00). De la ora 17:00 incepe Headhunters / Vanatorii de "Capete", un thriller norvegian surprinzator si sangeros, urmat, la ora 19:00, de ultimul film din competitie, extrem de britanicul Tyrannosaur si, de la ora 21:00, de sulfurosul Shame / Rusine, probabil filmul eveniment al editiei.

La Studioul Horia Bernea (MTR), copii se vor regala cu Baietii din strada Pal si Pere salbatice (de la ora 12:00), iar cei mai curajosi dintre adulti vor aplauda Toata lumea din familia noastra (16:00), Snowtown (18:00) si Red State (20:00).

Tot sambata va avea loc, la Movieplex - Plaza Romania, proiectia unica si extraordinara cu  Hugo 3D, in regia lui Martin Scorsese, la ora 17:00. Intrarea se va face numai pe baza de bilet. Jurnalistii acreditati la festival au intrare libera, numai pe baza acreditarii, in limita locurilor disponibile.

Duminica, in ultima zi de festival, la Cinema Studio va fi proiectat, de la ora 11:00, Soare inselator 3, ultima parte a trilogiei semnate Nikita Mihalkov, urmat, la ora 14:00, de cel din urma titlu din retrospectiva Stanley Kubrick, Portocala mecanica, prezentat in versiune restaurata digital si in prezenta producatorului Jan Harlan.

La Studioul Horia Bernea (MTR) vor fi prezentate inca doua filme pentru copii, Fiica nimanui si Vuk (incepand cu ora 12:00). Deja celebrele Tyrannosaur (15:00), Headhunters (17:00), Submarine (19:00) si Shame (21:00) vor completa acest mic paradis cinefil.

Ceremonia de inchidere a celei de-a 8-a editii a Festivalului International de Film Bucuresti va avea loc duminica seara la Cinema Studio, incepand cu ora 19:00. Decernarea premiilor va fi urmata de proiectia unica in Romania a bijuteriei This Must Be the Place, primul film in limba engleza al italianului Paolo Sorrentino, cu un Sean Penn inenarabil in rolul principal.


0 comentarii: