Jose Carreras revine la Bucuresti


José Carreras revine in Romania pentru un concert extraordinar in 25 mai de la orele 20.00 la Sala Palatului din Bucuresti. Celebrul tenor le promite romanilor un concert „de zile mari” din care nu vor lipsi ’’La Donna e Mobile’’ sau ’’Nessun Dorma’’.
  
     José Carreras s-a nascut in 5 decembrie 1946 in Barcelona, Spania, iar 8 ani mai tarziu are prima sa aparitie publica la Radioul National Spaniol, unde interpreteaza ’’La Donna e` Mobile’’.
     Isi face debutul ca tenor in 1970 cand interpreteaza un rol principal alaturi de Monserrat Caballe` in ’’Donizetti`s – Lucrezia Borgia’’.
     In 1972, dupa interpretarea rolului Pikerton in ’’Madama Butterfly’’ de la New York City Opera, faima sa depaseste granita batranului continent, fiind ovationat atat de publicul cat si de criticii americani. Presa il adora, iar chipul sau cu alura misterioasa incepe sa apara in cat mai multe publicatii cu nume sonore in lume.
      Fanii de pretutindeni il adora, intelegand repede ca este un artist care are ceva unic de spus in muzica clasica.
      José Carreras cucereste si ultimii sceptici ca fiind unul din ’’Cei trei tenori’’, alaturi de Placido Domingo si Luciano Pavarotti, cu care incepe in 1990 o serie de concerte foarte populare si continuate pana in 2003 cand Luciano Pavarotti datorita unor probleme de sanatate se retrage.
      Cariera sa cuprinde peste 60 de roluri interpretare pe marile scene muzicale ale lumii, dar si inregistrari cu mari artisti ce au performat in afara ariei muzicii clasice: Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour, Sarah Brightman si multi altii.
      Tenorul dovedeste lumii intregi ca are o  personalitate puternica, luptand si invingand aproape miraculos leucemia, iar din 1988 dupa recuperarea sa, José Carreras infiinteaza ’’Fundatia Internationala José Carreras pentru lupta impotriva leucemiei’’. Dupa infiintarea fundatei aloca timp pentru strangerea de fonduri, organizand din 1995 gale live la televiziunea din Leipzig, reusind sa stranga pana in prezent din donatii peste 71 milioane de euro.

     Cu fiecare concert pe care il sustine, José Carreras isi poarta publicul intr-o lume teatrala, unde personajele au identitate, miscandu-se intr-un timp si spatiu ce se transforma de la prima nota in universul sunetelor frumoase. Melodii precum ’’La Donna e Mobile’’,’’Nessun Dorma’’ sau ’’Core `Ngrato’’, interpretate unic de Carreras ne fac sa ne dorim sa ramanem cat mai mult in lumea pe care cu modestie maestrul ne poarta cu vocea sa unica !

     Pentru spectacolul din 25 mai preturile biletelor sunt urmatoarele:
-          1000 lei (categoria VIP)
-          800 lei (categoria 1)
-          600 lei (categoria 2)
-          400 lei (categoria 3)
-          300 lei (categoria 4)
-          200 lei (categoria 5)

     Daca doresti sa il asculti live pe José Carreras,  biletele pentru spectacolul din 25 mai se vor pune in vanzare in data de 30 ianuarie si pot fi achizitionate din urmatoarele locatii: Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul, Magazinele Diverta, Magazinele Flanco, Sala Palatului, Libraria Eminescu, Magazinul Victoria, Magazinul Muzica, Palatul National al Copiilor, Statia de Metrou Unirii 1. Pentru cei ce doresc sa comande biletele online, o pot face de pe BILETOO.ro,  BLT.ro, BILET.ro,  MYTICKET.ro.

José Carreras  este un eveniment organizat de Project Events in colaborare cu European Event Service.

0 comentarii: