Control Club: Kumm si Ostava - 20 ianuarie

Vineri, 20 ianuarie, ora 22.00 @ Club Control:

KUMM + Ostava (Bg)

Vineri, 20 ianuarie, Tuborg Sound dă startul performance-urilor trupelor românești pe scena lui 2012 în clubul Control, printr-o seară dedicată clujenilor de la KUMM.

Ei vor concerta alaturi de bunii lor prieteni de la Ostava, o formație bulgărească cu elemente Britpop si rock alternativ, împreună cu care cei de la KUMM au organizat un mic turneu prin țară. (21.01 – Cluj, Flying Circus, 22.01 – Târgu Mureș, J’ai Bistrot)
Nu are rost să mai scriem două paragrafe despre cine sunt și ce au facut KUMM până acum. Doar că n-au mai fost în Club Control de aproape un an. În timpul acesta n-au stat degeaba. Au umblat într-un turneu de peste zece concerte în Germania și Elveția, plus multe concerte prin țară. Anul acesta au lansat două single-uri "Foul Play" și "Eskimo", ultimul având în spate un turneu de promovare prin 14 orașe din țară și Republica Moldova, au lansat un videoclip și umblă vorba că băieții au un album nou în pregătire din care vom putea auzi ceva piese vineri seara.
www.youtube.com/watch?v=16X1HODzePo
www.myspace.com/kummband
***
Organizatori ai câtorva concerte KUMM în Bulgaria, băieții de la Ostava au în spate o istorie de aproape 20 de ani. Fondată în 1991, Ostava a plecat înca de la început cu un sunet care amintește de chitările cu personalitate ale anilor ’90, gen The Smiths sau Oasis, dar cu puternice influențe din subcultura post-punk a anilor '80.

In primii ani de activitate, Ostava au scos "doar" câteva super-hituri în Bulgaria, ca abia în anul 2000 să lanseze primul album integral "Ping-Pong". Trei albume mai târziu, în 2008, "Rock'n'Roll Song Designers" aduce un sunet nou și modern, mare parte datorat venirii în formație a unei chitări ritmice.

În 2006 au deschis Ladytron în Bulgaria, urmat de o deschidere pentru Ian Brown în cadrul unui festival împotriva traficului de carne vie. Ajung la Londra, apoi și în deschiderea altor nume mari, cum ar fi Placebo și Lenny Kravitz, precum și pe scena unor festivaluri ca EXIT, Sziget și European Club Night.

În present, Ostava se pregatesc de următorul album de studio, din care sperăm că vom auzi cât mai multe piese. Bulgarii sunt la cel de-al doilea concert în Bucuresti, după o vizită similară în urmă cu doi ani.
www.youtube.com/watch?v=IsOWb8ISJoY
www.myspace.com/ostava

***
Intrare: 20 de lei.
Open doors: ora 21.30.
***
Concertul face parte din seria evenimentelor marca Tuborg Sound și este sprijinit de Hello Hotels Bucharest.

0 comentarii: