Urban Cinema : Moneyball

Din aceasta saptamana poti vedea in cinematografe cel mai nou cel il are in rol principal pe Brad Pitt, "Moneyball". Regizata de Bennett Miller ("Capote" - 2005) pelicula de fata prezinta povestea managerului general al echipei de baseball Oakland Athletics, Billy Zane (Brad Pitt), ce incearca cu succes sa creeze o echipa bazandu-se nu pe banii oferiti de club ci pe statisticile generate de computer.
Pana aici....povestea pare usor de inteles, si de fapt, asa si este. Filmul de fata nu este decat o reinterpretare, nimeni nu mai stie a cata, a povestii in care echipa mica reuseste sa castige trofeul pe care nimeni nu considera ca il merita.
Regizorul Bennett Miller concepe filmul pe reteta classica ce aduce si incanta peste masura publicul american.....dar aici este si problema, fiind vorba despre un film ce are in centrul sau baseball-ul atunci, well, zona sa de adresare se cam restrange. Din pacate, pentru un public neavizat in ale sportului mai sus mentionat, anumite lucruri vor fi de neinteles (cam ca glumele new-yorkeze din filmele lui Woody Allen) astfel incat exista posibilitatea ca intriga, desi nu este una deosebit de special construita si atent slefuita, sa cam "rateze" pe anumiti spectatori.
Cele 133 de minute ale filmului pot parea necrezut de lungi pe alocuri datorita faptului ca povestea este cat se poate de diluata iar finalul pe cat se poate de clar. Plasarea unor actori ca Philip Seymour Hoffman sau Jonah Hill nu ajuta in esenta prea mult filmul.
Per total, pentru a evita pierderea de vreme in care poti viziona o pelicula mult mai atent lucrata si de valoare, "Moneyball" este de ratat in cazul in care nu esti un fan al lui Brad Pitt sau este singurul film pe care nu l-ai vazut din oferta de la Mall.

0 comentarii: