Pavilion Unicredit - Next exitibion - 15th December

MELANCHOLY IS NOT ENOUGH...
15 decembrie 2011 – 19 februarie 2012
PAVILION UNICREDIT, Bd. Nicolae Titulescu nr.1 (Piata Victoriei)

Deschidere:
Joi, 15 decembrie 2011, 19.00
Curator: Niels Van Tomme

Participanti: Lotte Van den Audenaeren (BE), Anne-James Chaton (FR), Andrea Galvani (IT), Jo Mitchell (UK), Matthias Wermke & Mischa Leinkauf (DE)


Publicatie: “Melancholy is not enough…” poster cu text de Niels Van Tomme.

Melancolia, „o placere trista”, cum o numea Julia Kristeva, este banuita de excluderea oricarei actiuni. Asediat de starea chinuitoare, persoana nu poate reactiona in intampinarea sau impotriva acestei conditii atotpatrunzatoare. Abandonand cautarea voluntara a placerii in trairi si ambiante coplesitoare - asa cum este melancolia in majoritatea conceptualizarilor starilor sale - artistii prezenti in aceasta expozitie submineaza aparitia melancoliei in sensul delectarii si leaga, intr-un mod inexorabil, locurile fizice pe care le parcurg de starile mentale pe care si le doresc insusite. (Niels Van Tomme)

Niels Van Tomme este curator, cercetator si critic de arta nascut in Belgia si stabilit la New York si Washington. In prezent este Director of Arts and Media la Provisions Learning Project. A curatoriat numeroase expozitii si a co-organziat proiecte de arta publica precum "The State of Things?" la MCA (Denver). In calitate de colaborator al diverse reviste si jurnale, precum Art Papers, Afterimage, EXTRA si hART, el invetigheaza aspectele socio-politice ale culturii contemporane.

Expozitie sustinuta de PAVILION - journal for politics and culture.

Imagine: Andrea Galvani © 2009/2010, Higgs Ocean #6, C-print mounted on aluminum dibond 75 x 116 cm. Courtesy of the artist.

0 comentarii: