Kulturhaus: Morr Music Night - 10 decembrie

FRONT prezinta o noua editie MORR MUSIC NIGHT - sambata, 10 decembrie, in club Kulturhaus (Sfanta Vineri, 4). Seara va debuta la ora 19 cu o proiectie a documentarului BACKYARD – un tribut adus scenei muzicale din Reykjavik, urmata de un recital WE SINGING COLORS si de concertul, in premiera in Romania, al apreciatei artiste islandeze S”LEY.

Dupa ce a strabatut lumea in lung si-n lat cu trupa Seabear, multi-instrumentista islandeza SÛley Stef·nsdÛttir s-a hotarat, acum cinci ani, sa inceapa o cariera solo. Desi i-a fost greu sa se acomodeze cu propria-i voce, dupa cum ea insasi declara, publicul si criticii muzicali deopotriva au indragit-o imediat, atat pentru peisajele sonore magice din compozitiile sale, cat si datorita timbrului sau deosebit, ce i-a generat comparatii cu Kate Bush. Albumul sau de debut, We Sink, o mostra de cardigan-folk nordic lansat in septembrie anul acesta de prestigioasa casa de discuri Morr Music, i-a adus o pre-nominalizare la Nordic Music Prize 2011, alaturi de artisti ca Lykke Li, Gus Gus sau Bjork.

We Sink is not only a remarkably whole debut. It’s also a surefire contender when time comes for the Best Albums of 2011 list. (allscandinavian.com)

We sink is 13 tracks of intimate echoes whirling quirky and catchy folk-like sounds that bring to mind similar Icelandic acts like Lykke Li and Bjˆrk. (Zink Mag)

We Singing Colors, proiectul folk-pop al lui Andrei Hategan (The Amsterdams), s-a nascut dintr-o joaca: We play around at home and sometimes music comes out, marturiseste duo-ul pe pagina sa de Facebook. In ultima vreme insa, jocul a devenit din ce in ce mai serios, iar trupa are deja la activ un  videoclip – A country called Surfia – si un capital tot mai numeros de fani.

We Singing Colors - A country called Surfia from Alina Mandolina on Vimeo.
Amatorii de documentare muzicale nu trebuie sa rateze Backyard – your new favorite rock-u-mentary! O frumoasa prezentare a vietii artistice din Reykjavik, pelicula contine numeroase fragmente din concerte live sustinute de trupe si artisti locali: M·m, FM Belfast, Sin Fang, HjaltalÌn, Retro Stefson, Borko & ReykjavÌk.

Biletele la MORR MUSIC NIGHT, in valoare de 15 lei, se vor achizitiona la intrarea in club, in seara evenimentului. Programul serii:
19.00 - screening Backyard
20.15 - concert We Singing Colors
21.00 - concert SÛley
FB event: http://www.facebook.com/events/288665701156167

0 comentarii: