Xenofobie marocan-franceza

Ultima jignire adusă comunităţii de români din Franţa aparţine, acum, actorului marocan Jamel Debbouze. Acesta a fost invitat la o emisiune a postului de radio "Rire et Chansons". Debbouze şi-a promovat ultimul DVD, "Tout sur Jamel".

În timpul emisiunii radio, actorul susţine că a primit, chiar atunci, un apel de la preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy. Moderatorul a continuat gluma şi l-a întrebat pe invitat ce măsură legislativă i-a propus preşedintelui.

Moderator: "Expulzarea romilor este iniţiativa ta?"
Invitat: "Da, pentru că mă enervează. Sunt mulţi români".
Moderator: "Dar românii sunt buni la fotbal"
Invitat: "Da, este adevarat. Ar trebui să avem un căpitan român în echipa Franţei. Îţi imaginezi un căpitan român? Vă rog, daţi-mi mingea! Este pentru copii. Vă rog! Asta va face un român!", a spus Debbouze, referindu-se la cerşetorii romi.

Replicile lui au starnit hohotele de râs ale persoanelor invitate în studioul emisiunii

Jamel Debbouze este cunoscut pentru rolurile jucate in filme de succes ca "Amelie", "Angel-A" sau "Hors-la-loi", ultimul chiar ilustrand povestea emigrantilor algerieni sositi pe taramurile franceze in anii 1960. In pofida realizarilor sale cinematografice, a handicapului pe care l-a depasit pentru a deveni unul din cei mai importanti si stimati actori francezi Jamel da dovada de un caracter cel putin suspectabil.
Ceea ce doresc sa ii amintesc, cu toata stima pentru realizarile sale, este ca la randul sau este considerat, de catre francezi, un "tigan" la fel ca restul emigrantilor magrebini ce au impanzit Franta.

0 comentarii: