Requiem la Teatrul Odeon

JTI prezinta spectacolul extraordinar “Requiem. Nu stii nimic despre mine”, destinat strangerii de fonduri pentru Japonia, grav afectata de cutremurul din 11 martie.
Spectacolul, special creat pentru acest eveniment de catre artistii Motoko Hirayama (Japonia) si Razvan Mazilu (Romania), pe partitura muzicala “Requiem” a compozitorului britanic Kerl Jenkins, va avea loc in Bucuresti pe 25, 26 si 27 noiembrie, Craiova - 29 noiembrie, Sibiu - 30 noiembrie, Cluj - 1 decembrie si in Timisoara pe 3 decembrie.
”Requiem. Nu stii nimic despre mine” este o poveste despre doi  dansatori care nu se cunosc intre ei, dar care ajung sa se descopere unul  pe celalalt. ”Requiem”, partitura muzicala semnata de Karl Jenkins, vorbeste despre moarte, dar si despre puterea de a renaste. Spectacolul creaza, in ultima instanta, o punte intre doua lumi unice si complexe, fiecare cu propria istorie incarcata de momente de cumpana, dar si de renasteri miraculoase.
”Pentru un artist, orice nou proiect este ca o aruncare in gol, in necunoscut. Risti foarte mult, nu stii ce se va intampla, unde vei ajunge.  Mi se pare interesant ca eu si Motoko vom lucra la distanta. Este una dintre provocarile spectacolului. Acum incepem sa ne tatonam, sa ne cunoastem. Pornim de fapt povestea de la o imagine a doi dansatori aflati la o auditie. Nu se cunosc, pentru ca vin din colturi de lume diferite, fiecare cu propriile senzatii, sentimente, spaime. Am avut prilejul de a merge de cinci ori in Japonia. E o tara fabuloasa, cu totul speciala. Intr-una dintre aceste ocazii, am putut s-o vad pe Motoko dansand, intr-un solo de trei minute. A fost suficient ca sa ma impresioneze si ca s-o tin minte”, declara Razvan Mazilu.
_____________________________________________________________________
Toate fondurile obtinute ca urmare a organizarii spectacolelor vor fi directionate catre Fondul de Asistenta pentru victimele dezastrului din Japonia, deschis de Fundatia JTI.
Prin organizarea „Requiem. Nu stii nimic despre mine”, JTI Romania isi demonstreaza solidaritatea cu locuitorii Japoniei, tara de origine a companiei mama, Japan Tobacco Inc.

0 comentarii: