The Light Cinema: Colaboratori - Live de la Teatrul din Londra

The Light Cinema prezinta Colaboratori (Collaborators)
O piesa noua de John Hodge
Joi, 1 decembrie 2011,21:00
Durata: 3h
National Theatre London Live HD / Stagiunea2011-2012


Piesa “Colaboratori” care va fi transmisa Live HD de la Teatrul National din Londra in data de 1 decembrie 2011 la The Light Cinema este o noua piesa semnata John Hodge (scenaristul filmelor Trainspotting si The Beach) regizata de catre directorul Teatrului National din Londra, Nicolas Hytner. Piesa este centrata pe o intalnire imaginara intre Joseph Stalin si dramaturgul Mikhail Bulgakov (cel mai bine cunoscut pentru piesa sa Maestrul si Margareta). Alex Jennings il va juca pe Bulgakov si Simon Russell Beale pe Stalin.

Moscova, 1938. Un loc periculos pentru cei cu simtul umorului, si mai periculos pentru cei cu simtul libertatii. Mikhail Bulgakov, traind printre disidenti, hartuit de politia secreta, le are pe ambele. Si tocmai lui i se ofera un potir cu otrava: insarcinarea de a scrie o piesa despre Stalin pentru a-i sarbatori cea de-a 60-a aniversare.

Insipirata de fapte istorice, Colaboratori se imbarca intr-o calatorie supranaturala in interiorul imaginatiei febrile a scriitorului in timp ce el se pierde intr-o relatie amuzanta, macabra si ingrijoratoare cu subiectul atotputernic al acestei drame. Sa-mi omor dusmanii e usor. Adevarata provocare este sa schimb modul in care ei gandesc, sa le controlez mintile. Si cred ca pe a ta am controlat-o destul de bine. In anii ce vor veni, voi putea spune: Bulgakov? A, da, chiar noi antrenat. El a renuntat. A vazut lumina. Este omul versus monstrul, Mikhail. Si monstrul castiga intotdeauna.

Noua piesa a lui John Hodge descrie un joc mortal de-a pisica si soarecele in care compromisuri si umilinte ingrozitoare aplicate pe orice artist de către cei cu putere sunt deţinute până la control.
Alex Jennings (The Habit of Art) il joaca pe Bulgakov si Simon Russell Beale (London Assurance) pe Stalin.
Un spectacol de Teatru Live HD:  60 lei
Biletele se  pot achizitiona de la casele de bilete The Light Cinema Liberty Center
Liberty Center, Soseaua Progresului 151-171   LA 10 MINUTE DE PIATA UNIRII
(Tramvaie: 8,11,23,25,32/Autobuze: 117,173, 220) PARCARE GRATUITA
PENTRU REZERVARI SI INFO: 021 3699740/ 021 3699797 / info@lightcinemas.ro
www.lightcinemas.ro;   www.facebook.com/TheLightCinema

0 comentarii: