Editura Vellant te asteapta la Gaudeamus 2011

Editura Vellant aduce anul acesta la Gaudeamus un amestec de povestiri, poezii şi poveşti care vor transforma sfârşitul de an într-un prilej de lectură pentru cititorii amatori de cărţi frumoase.
Pe lista de titluri noi se regăsesc:


Serafimul şi Zambezi. Integrala prozei scurte, Muriel Spark
Traducere din limba engleză de Dana Crăciun


Fantome, judecători, preoţi, crime, castele în Franţa şi colonii în Africa de Sud – strania lume a povestirilor lui Muriel Spark este redată în întregime în acest volum aflat la graniţa dintre realismul magic şi umorul britanic. De la Serafimul şi Zambezi (1951) până la Fugă de Crăciun (2000), povestirile lui Spark acoperă cinci decenii în care autoarea a trecut cu uşurinţă de la poveşti cu stafii la fantezii suprarealiste, de la thrillere psihologice la SF.


Versez, de Iv cel naiv
cu ilustraţii de Vali Petridean
/ valipetridean.com

Iv cel naiv, un poet al păpădiilor, al deliciilor şi supliciilor urbane, al detaliilor naive de zi cu zi şi al sms-urilor cu rimă, citit la început doar online, şi-a găsit loc şi între copertele unui album de versuri minunat ilustrat de Vali Petridean pentru Editura Vellant. În afară de album, Iv locuieşte şi într-un site nou-nouţ, intitulat http://ivcelnaiv.ro.

Povestea lui Harap-Alb, de Ion Creangă
cu ilustraţii minunate de Cristiana Radu


Într-o vreme când nu existau nici autostrăzi, nici avioane, iar caii puteau zbura ca vântul şi ca gândul dintr-o împărăţie în alta, un tânăr fecior de crai pleacă în lume să îi urmeze la tron unchiului său, Împăratul Verde. Drumul e lung şi plin de primejdii, dar fiul de crai are ajutoare dintre cele mai neobişnuite: Crăiasa Albinelor, Gerilă, Flămânzilă, Ochilă, Setilă sau Păsări-Lăţi-Lungilă.
Un basm scris de Ion Creangă se recunoaşte de la o poştă, iar Povestea lui Harap-Alb nu este o excepţie. Publicate în 1877 de scriitorul din Humuleşti, aventurile lui Harap-Alb încântă şi astăzi prin limbajul plin de farmec şi umor.
Toată ziua de sâmbătă, 26 noiembrie, pasionaţii de artă contemporană sunt aşteptaţi la standul Vellant să discute despre colecţia de artă de la Vellant şi chiar să îşi bea cafeaua împreună cu o parte din artiştii incluşi în albumele Colorând Griul şi Colorând griul. Starea de spirit, coordonate de Cosmin Năsui.
Toată ziua de duminică, 27 noiembrie, cititorii sunt aşteptaţi la standul Vellant, unde se va discuta cu rimă despre poeziile lui Iv cel naiv şi despre colecţia pentru copii, Pasărea măiastră, care va include poveşti româneşti bogat ilustrate de artişti români.

0 comentarii: