Editura Litera la Gaudeamus

În perioada 23-27 noiembrie Litera și-a întâmpinat cititorii la standul sƒău din Pavilion Central, Romexpo, cu numeroase surprize, titluri noi și evenimente interesante.


Cu o ofertă bogată, cu numeroase titluri noi și reduceri pentru toate buzunarele (între 15% și 50%), Litera a fost, și de această dată, foarte aproape de cititorii săi. Printre cele mai bine vândute titluri menționăm Biblica -€“ Atlasul Bibliei, cu peste 150 exemplare vândute. Fiind o carte extrem de interesantă și cu un conținut foarte cuprinzător, Biblica s-a recomandat de la sine către vizitatorii târgului, fiind cel mai complex atlas al Pământurilor Sfinte editat până în prezent. O zi de David Nicholls a numărat peste 300 de exemplare vândute, semn că beletristica este în continuare la mare căutare. Alte titluri din colecția de literatură Premium achiziționate de cititori au fost Clopotele de Richard Harvell și Vieți secrete de Tatiana de Rosnay. În așteptarea sărbătorilor de iarnă, românii au achiziționat și Moș Crăciun pribeag sosește, o culegere de poezii, colinde și povestiri specifice românești, extrem de frumos ilustrată.

Foarte căutate au fost și cărțile din colecția Thriller, în frunte cu Regatul de Clive Cussler, dar și colecția Bestseller internațional, colecția Ghiduri turistice Top Zece în frunte cu Top 10 București. Dintre cărțile practice menționăm Meniul perfect de Gordon Ramsay, dintre atlase și enciclopedii menționăm 1000 evenimente care au modelat lumea, iar dintre cărțile pentru adolescenți menționăm O zi din șapte de Lauren Oliver și Legăminte de Ally Condie.

Începând cu 25 noiembrie, Litera și-a întâmpinat vizitatorii și cu numeroase evenimente, și anume lansările cărților Top 10 București, Biblica, Clopotele de Richard Harvell, Zece zile sub văl de Daniela Zeca-Buzura, Pasiune de Lauren Kate, Aventurile spiridușului Valentin, Circul Bambini și Moș Crăciun pribeag sosește. Printre invitații care ne-au fost alături îi menționăm pe Adrian Cioroianu, Bedros Horasangian, Oana Sîrbu, Daniela Nane, Măriuca Mihăilescu, Maia Morgenstern, Elisabeta Lăsconi, Daniela Zeca-Buzura, Luca Niculescu, Claudiu Istodor, Monica Davidescu, corul de copii Bravissimo, trupa de circ Buduruși, trupa de teatru coordonată de Daniela Nane, și numeroși mulți alți prieteni ai cărților.

Cea de a-XVIII-a ediție a Târgului de carte Gaudeamus a fost, așa cum ne-am obișnuit până în prezent, un adevărat prilej de a ne reîntâlni cu cititorii noștri și de a retrezi interesul pentru cărți frumoase și interesante tuturor celor care au trecut pragul Romexpo și în acest an.

0 comentarii: