Luiza Zan si Sorin Romanescu in Godot Cafe

Doi dintre cei mai importanti artisti ai jazz-ului autohton – Luiza Zan, voce si Sorin Romanescu, chitaria – revin pe scena Godot sambata, 8 octombrie, la ora 21:30. Cei doi ii asteapta pe bucuresteni cu un concert intim, intitulat ”Doi oameni simpli”.

Luiza Zan, este solista, compozitoare, textiera si profesoara de jazz vocal la Universitatea de Muzica din Bucuresti. Pe scena, impresioneaza prin aparitiile discrete, elegante si prin vocea calda, patrunzatoare, cu modulatii si tranzitii fluide de la un stil muzical la altul. In cei 25 de ani de cariera, a castigat numeroase premii la festivaluri nationale si internationale (Montreux Jazz Festival in 2003 si 2004, Gala Premiilor de Jazz organizata de Radiodifuziunea Romana in 2004), cantand alaturi de nume importante ale muzicii precum Rick Condit (saxofonistul Ellei Fitzgerald), Mircea Tiberian, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr., Armen Donelian, Jurgen Bothner, Arthur Balogh, Vlaicu Golcea, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, Electric Brother sau Dj Vasile. In 2011, alaturi de artisti din Romania si Statele Unite, a pus bazele proiectului Synergy: An Independent Romanian-American Music Experience, promovat printr-un turneu national.

In varsta de 42 de ani, Sorin Romanescu s-a format sub indrumarea lui Marius Popp, urmand cursurile Universitatii Nationale de Muzica. Estimat actualmente drept cel mai bun chitarist roman de jazz, Sorin Romanescu a colaborat cu multi dintre muzicienii nostri de gen proeminenti (Vlaicu Golcea, in Gala „Academic Jazz”; grupurile „Aievea”, Trio-ul Maria Raducanu - Romanescu - Golcea, grupul „Jazz It Up”, Duo-ul Romanescu - Cristian Soleanu). A compus muzica originala pentru filmul documentar „Razboi pe calea undelor” (povestea postului „Europa Libera”) al regizorului Alexandru Solomon, pentru spectacole de balet semnate de coregrafii Vava Stefanescu, Eduard Gabia, Florin Fieroiu, Mihai Mihalcea, ca si muzica pentru numeroase reclame audio realizate in studioul propriu.

Godot Cafe-Teatru propune un concept unic, imbinand fizionomia unei cafenele cu cea a teatrului clasic. Este un spatiu multicultural elegant, cu atmosfera interbelica, dotat cu scena, cortina si pian. Un loc in care pur si simplu te simti bine. Dedicat exclusiv evenimentelor culturale independente, Godot prezinta in fiecare seara spectacole de teatru contemporan, concerte, impro-show-uri, proiectii de film sau expozitii de fotografie. Din noiembrie 2010, cand si-a deschis portile, Godot a fost gazda unui numar impresionant de artisti care au sustinut spectacole si concerte cu sala plina. La Godot, cafeaua se serveste alaturi de artistii preferati, in fiecare zi, pe Str. Blanari nr. 14.

Godot Cafe-Teatru | Str. Blanari 14 | 0736 414 244 | 021 316 16 82 | contact@godotcafeteatru.ro | godotcafeteatru.ro

0 comentarii: