Noaptea Bibliotecilor la Institutul Italian

Data: 1 octombrie 2011 - 2 octombrie 2011

Ora: 18:00 - 01:00
Locul: Institutul Italian de Cultură
Intrarea libera.

18:00 – 21:00

Standul Editurii Humanitas. Va fi prezentată și pusă în vânzare colecția bilingvă ”Biblioteca Italiană”

19:00 – 20:00
Pasolini și Moravia, doi intelectuali militanți ai Secolului XX, prezintă prof. Giancarlo Repetto, film, discuții cu publicul.

20:00 – 20:40
Comedia italiană din perioada Renașterii, prezintă prof. Oana Boșca Mălin. Volumul va apărea în ediție bilingvă la editura Humanitas cu ocazia Târgului de Carte Gaudeamus, discuții cu publicul.

21:00 – 21:50
”O femeie singură” de Dario Fo și Franca Rame. Interpretează: Maia Morgenstern, regia: Marcel Stanciucu
”O femeie singură” este un inspirat pseudo-dialog comico-ironic concentrat în întregime pe viața unei femei inchise în casă de către soț, aflată în compania fiului care doarme tot timpul, a cumnatului ”libidinos”, a unui voyeurist care o spionează din clădirea de peste drum și a unui personaj misterios care telefonează în mai multe rânduri și care nu face decât să mărească confuzia acestui tablou frenetic de ”viață cotidiană”. Protagionista se destăinuie publicului vorbind cu o vecină și, pe măsură ce timpul trece, nenorocirile ”catastrofale” ale bietei ”prizoniere” se înlănțuie una după alta într-un ”delir” comic, cu accente de cabaret, care se încheie cu un final cu efect neașteptat!

22:00 – 22:30
Cocktail

22:30 – 00:40
“În numele trandafirului” film cu Sean Connery, F. Murray Abraham, regia: Jean-Jacques Annaud, în italiană cu subtitrare în engleză.

“E opera diavolului! Spun unii atunci când o serie de morți suspecte au loc într-o mânăstire în secolul XIV. Alții descoperă legături între aceste morți și cartea Apocalipsei. Dar călugărul Guglielmo din Baskerville nu e de aceeași părere. Acesta este hotărât să găsească asasinul pornind de la fapte și utilizând rațiunea: instrumentul ereziei.”

0 comentarii: