Libraria Humanitas Kretzulescu : Intalnire cu directorul fest George Enescu

În calitate de partener al Festivalului George Enescu, Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45) vă invită vineri, 16 septembrie, de la ora 18.30, la sesiunea de autografe organizată cu prilejul lansării volumului Spuse, trăite, dorite. Amintiri de Ioan Holender, apărut la Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi.
Directorul artistic al Festivalului George Enescu, Ioan Holender, a încheiat în anul 2010 un mandat de 19 ani ca director al Operei de Stat din Viena. Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi publică o a doua carte de memorii, intitulată Spuse, trăite, dorite. Amintiri, într-o versiune destinată doar publicului românesc, tradusă din limba germană de Ioana Rostoş, îngrijită de Gabriel Kohn şi cu o postfaţă semnată de Cornel Ungureanu. Prezentată deja la Timişoara la sfârşitul lunii mai, cartea, difuzată în exclusivitate în România prin reţeaua Librăriilor Humanitas, a fost lansată în cadrul Festivalului, în prezenţa autorului şi cu participarea lui Emil Hurezeanu, miercuri 14 septembrie, la standul Librăriilor Humanitas de la Sala Mare a Palatului, în pauza concertului oferit de Staatskapelle Berlin sub bagheta lui Daniel Barenboim.

„Cu zece ani în urmă, în 2001, am terminat De la Timişoara la Viena, o carte în care descriam circumstanţele plecării mele din Timişoara şi primii mei ani în pribegie, sfârşind cu primii zece ani în fruntea Staatsoper. De această dată încerc o reluare a începuturilor şi o continuare a celor petrecute la Staatsoper, în afara ei şi în lunile de după ce am părăsit-o. În timp ce atunci, aflat în plină activitate, a trebuit vrând-nevrând să iau în considerare şi să menajez pe unul sau pe altul, de data aceasta nimic şi nimeni nu m-a împiedicat să descriu şi fapte neplăcute unuia sau altuia. Cele două cărţi se întregesc, iar acest volum rotunjeşte povestea activităţii mele la opera vieneză.” (Ioan Holender)

0 comentarii: