Documentarul "Noi Doi" in curand pe HBO

Cea mai recenta productie semnata de regizorul Claudiu Mitcu, ‘’Noi Doi”, va fi proiectata in curand pe HBO Romania.
Documentarul “Noi Doi”, trateaza situatia minoritatilor sexuale din Romania.
Fara prejudecati si intoleranta, documentarul priveste cu realism viata lui Cristi si a lui George, a caror singura "crima" este ca traiesc o frumoasa poveste de dragoste.
In anul 2011, in Romania, exista o comunitate numeroasa de persoane LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si trans), membrii sai facand parte din toate mediile. Comunitatea se confrunta cu teama de expunere si afirmare a membrilor sai, teama provocata de nivelul mare de discriminare al acestora din societatea romaneasca actuala. Potrivit unui sondaj INSOMAR, comandat in 2011 de CNCD*, homosexualii reprezinta unul dintre cele mai discriminate grupuri din Romania. De asemenea, de-a lungul timpului s-a constatat o atitudine extremista din partea unor organizatii vizavi de subiectul LGBT.
Claudiu Mitcu este realizatorul documentarelor "Nisipuri" (2007), "Australia" (2009), "Ciupelnita" si "Circul vesel" (2010). In 2010, regizorul a primit din partea Ambasadei Frantei in Romania "Premiul Drepturilor Omului" pentru abordarea deschisa a diversitatii din filmele sale documentare.
Documentarul “Noi Doi” este o productie Parada Film si va beneficia de o proiectie de gala in aceasta toamna in Bucuresti.
* CNCD – Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

0 comentarii: