Art Yourself Contemporary Art Gallery

Joi, 22 septembrie 2011, la ora 19:00, a avut loc deschiderea oficială a galeriei de artă contemporană Art Yourself.
Amplasată central (str. Nicolae Ionescu 11, în proximitatea parcului Kiseleff), într-o vilă interbelică renovată recent, Art Yourself Gallery are o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați și dispune de cele mai moderne dotări specifice centrelor de expunere și de evenimente.
FeminitARTE, prina expoziție prezentată de Art Yourself Gallery
Cocktailul din seara de 22 septembrie a marcat, pe lângă deschiderea galeriei, și vernisajul celei dintâi expoziții: FeminitARTE.
Concept al curatorilor Monica Enache și Valentina Iancu, Expoziția FeminitARTEeste construită ca un serial reflexiv, fiind percepția reprezentată a artistului contemporan asupra feminității.
În expoziție sunt prezente peste 60 de lucrări de pictură, gravură, sculptură și fotografie, semnate de peste 25 de artiști români contemporani.
Obiectivele galeriei
Art Yourself Gallery este un spațiu destinat promovării artei contemporane și a unui set de valori esențiale oricărei societăți a prezentului: toleranța, anti-discriminarea, solidaritatea.
Printr-un program expozițional complex și printr-o serie de evenimente care se vor interpune vernisajelor, Art Yourself Gallery urmărește să creeze o platformă accesibilă de comunicare între artiștii contemporani și public.
Misiune Art Yourself
Piața românească de artă contemporană este de mai bine de un deceniu într-o continuă creștere: apar din ce în ce mai mulți artiști tineri de perspectivă, colecționarii încep să simtă potențialul acestui segment investițional, cotele lucrărilor se majorează în fiecare an. Organism viu, piața de artă nu poate exista fără un contact permanent între producția artistică și public. Și nici fără un schimb constant de valori între artist și colecționar. De aceea, trei dintre obiectivele pe care ni le propunem încă de la început sunt: să prezentăm o selecție riguroasă de artiști, să organizăm expoziții consistente, să oferim colecționarilor consiliere pertinentă în achiziții. Susținerea trendului ascendent al pieței de artă contemporană și, de ce nu, o contribuție activă la accelerarea ratei de creștere sunt deziderate ale echipei Art Yourself.
În același timp, printr-un discurs curatorial coerent și consistent, Art Yourself Gallery militează pentru acceptarea diversității. Integrarea europeană și alinierea la standardele occidentale au ajuns subiecte atât de des abordate încât tind să devină clișee și să se banalizeze în cotidian. Cu toții știm că ‘Unitate în diversitate’ este deviza Uniunii Europene. Majoritatea o citim ca pe necesitatea de a conserva valorile naționale în cadrul unui teritoriu multicultural. O citire corectă însă ar fi următoarea: culoarea pielii, etnia, sexul sau orientarea sexuală, religia, aspectul fizic ori dizabilitățile nu ar trebui să fie generatoare de conflicte. Cruciadele – în sens generic – sunt, în secolul XXI, anacronice.Dragoș Farmazon, Director Art Yourself Gallery
Art Yourself etc.
Art Yourself etc. este magazinul de sticlărie de secol XX și produse home design asociat galeriei Art Yourself.
Oferta de sticlărie cuprinde o atentă selecție de obiecte realizate de unii dintre cei mai importanți designeri ai secolului XX și produse în fabrici de referință, precum Iittala, Riihimaki, Whitefriars, Holmegaard și altele. Expertul asociat galeriei pe această zonă de activitate este unul dintre cei mai mari experți în domeniu din Marea Britanie, Andy McConnell, specialist al BBC în cadrul Antique Road Show.
Oferta de ceramică propune o selecție de piese marca Estetico Quotidiano, Rob Brandt (cu faimoasele pahare strivite) și Mizuyo Yamashita (designer japonez de obiecte hand made).

0 comentarii: