Editura Trei : Biografia lui Tony Blair

Marea Britanie, anul 1997. Romania, anul 2008. V-ati putea intreba, pe buna dreptate, care este motivul acestei alaturari. Reforma serviciilor publice. Inca o data constatam ca problemele cu care ne confruntam sunt universale, fiecare dintre noi atat ca individ, cat si ca parte a unei comunitati, ne lovim de aceleasi blocaje.
Solutiile pe care le gasim insa difera si de aici se nasc decalajele intre culturi si civilizatii. Britanicii au ales A Treia Cale, constructia politica prin care laburistii condusi de Tony Blair au reusit pentru prima data in istorie sa castige trei mandate consecutive. Noi inca orbecaim, neintelegand exact ce ni se intampla si de ce. Nu ar fi pentru prima data, dar O calatorie, autobiografia lui Tony Blair, ne ofera unele raspunsuri la intrebari pe care poate inca nu ni le-am pus.
Lider de anvergura mondiala, implicat activ in cele mai fierbinti zone de conflict din lume, Tony Blair ne ofera amanunte in exclusivitate despre necesitatea interventiilor armate din Kosovo, Sierra Leone, Afganistan sau Irak. Nu in ultimul rand, vom gasi relatari ale modului in care marii lideri politici, in frunte cu Tony Blair, au trait la cald sangerosul 11 Septembrie.
"Concluzia mea, in mod bizar, nu este aceea ca e nevoie de puterea politicii pentru a elibera poporul; ci ca este nevoie de puterea poporului pentru a elibera politica"
Tony Blair

0 comentarii: