Iggy and the Stooges la Tuborg Greenfest

Aveţi poftă de viaţă? Aveţi tone de respect pentru cel care după 5 decenii de carieră încă mai cântă la bustu’ gol şi inspiră artişti de pe tot mapamondul? Pentru voi avem atunci una din cele mai mari legende ale muzicii rock Iggy Pop!

Artistul vine alături de formaţia sa, Iggy and the Stooges, înfiinţată în 1968, pentru prima oară în România, la Tuborg Green Fest Peninsula! Considerat înaintaşul stilului punk, Iggy va cânta pe malul Mureşului sâmbătă, 27 august, pe Tuborg Main Stage, aducând piese de pe albumul de mare inspiraţie din 1972 – Raw Power, precum şi multe alte melodii care au încântat milioane de fani.

Iggy Pop este cel mai energic solist al tuturor timpurilor, iar cariera sa a început în urmă cu mai bine de 50 de ani, ca toboşar. Al treilea disc înregistrat alături de Stooges, avându-l pe David Bowie ca producător – Raw Power – nu a adus succes imediat trupei, însă a devenit, pe parcursul anilor, unul din albumele determinante ale istoriei muzicii rock, iar mulţi atribuie naşterea stilului punk apariţiei acestui material discografic.

Iggy nu a influenţat doar naşterea mişcării punk, ci şi artiştii genurilor garage, indie sau hard rock. Titluri precum Lust for Life, Passenger, Real Wild Child, sau piesele China Girl şi Tonight, scrise împreună cu Bowie, sunt binecunoscute peste tot în lume.  

0 comentarii: