Grandmaster Flash Live in The Silver Church

GRANDMASTER FLASH – LIVE CONCERT @ The Silver Church Club
(22 iulie 2011, open doors: 22.00)

The First DJ to play the turntables as a musical instrument.

 În  premieră  în România, The Silver Church Club găzduieşte pe data de 22 iulie 2011, începând cu ora 22.00, un concert al legendarului artist Grandmaster Flash. 
 Joseph Saddler, american cu origini caraibiene este cu siguranţă unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate nume de pe scena hip-hop-ului şi nu numai. Cunoscut sub numele de Grandmaster  Flash, unul dintre membrii fondatori ai hip hop-ului, cu o carieră de peste 30 de ani, artistul de american este primul DJ care a folosit platanele ca pe instrumente muzicale, ajungând să facă, practic, “muzică din muzică” şi să ducă DJing-ul la rang de artă. 
 Copilăria lui Joseph s-a consumat în Bronx în jurul discurilor părinţilor săi. În adolescenţă a studiat inginerie şi electronice în timp ce a început să mixeze la diferite petreceri din cartier.
Alţi câţiva ani după, experimentând, a ajuns să dezvolte tehnica de “cutting” până când a adus-o în forma de “scratch”, aşa cum este cunoscută acum. În 1981 lanseaza The Official Adventures of Grandmaster Flash, prima piesă cu scratch-uri.
Astăzi, vizionarul artist este recunoscut internaţional ca părinte al hip-hop-ului atât pentru ceea ce a făcut din punct de vedere tehnic cât şi pentru release-urile sale, în special cele în formula Grandmaster Flash and The Furious Five, una dintre primele trupe de  rap şi, cu siguranţă, una dintre cele mai apreciate din întreaga istorie a muzicii.
Grandmaster Flash and the Furious Five este prima trupă de hip-hop  introdusă în Rock & Roll Hall of Fame, muzeu care l-a şi premiat recent pe Flash cu Gold Record şi Life Time Acheivement Award în recunoştinţă pentru contribuţia adusă muzicii pe care o reprezintă.
În deschiderea concertului Grandmaster Flash vor evolua pe scena The Silver Church Club Norzeatic şi Khidja, Vlad Dobrescu, Deeproots şi Emap.
Preţul biletului: 35 lei în avans, 50 lei la intrare, în seara evenimentului. Biletele în avans se pot cumpăra din reţeaua Eventim (online pe www.eventim.ro sau în magazinele Cosmote, Orange, Vodafone, Domo, Humanitas şi Cărtureşti.)

0 comentarii: