Curtea Veche: Dubla lansare pentru mari si mici

Editura Curtea Veche vă invită la o dublă lansare de carte ce îi va încânta atât pe cei mari, cât și pe cei mici: “Happy New Fear!” de Călin-Andrei Mihăilescu  și „Închide ochii! Povestea seminței” de Dumitru Radu Popa. Lansarea va avea loc marți, 14 iunie, începând cu ora 18.30, la Palatul Șuțu (Muzeul Municipiului București – B-dul I.C. Brătianu, nr.2). La eveniment vor lua cuvântul Ioana Pârvulescu, Rodica Zafiu și Nicolae Prelipceanu, iar actrița Maria Dinulescu va recita o poemă cu tentă politică din volumul “Happy New Fear!” – “Înc-un mi’ion”.

“Happy New Fear!” de Călin-Andrei Mihăilescu, scris în limba română a secolului XXII “pentru doamne, domni și români”, este un volum de eseuri ce spune: Do worry! Be happy! Îngrijorarea și fericirea se urmăresc și reciproc se umbresc și se neagă până când ajung să se privească față în față. Apoi o iau de la început, prin paginile acestui volum împărțit în cinci: "A fi (român)", "Criță-n criză", "Obiceiuri la oameni", "Cică niscai theoroi" și "P-ici, pe colo". Personajul central al cărții este omul pixelat - român, în criză, asuprit și calmat de obiceiuri, teoretician și călător.
Călin-Andrei Mihăilescu scrie în câteva limbi şi într-o varietate de genuri: eseuri, monografii şi articole academice, proze scurte, poezii. Dintre cărţile sale româneşti, toate apărute la Curtea Veche Publishing, amintim “Călindar de noapte” (2003), “Antropomorfina” (2005) şi (coord.) “Cum era? Cam aşa… Amintiri din anii comunismului (românesc)” (2006). În prezent, este profesor de literatură comparată şi filosofie la University of Western Ontario (London, Canada).

“Închide ochii! Povestea seminţei” de Dumitru Radu Popa este o carte pentru copiii care vor să înţeleagă mai bine lumea în care cresc. Mica sămânţă a unei flori îi duce pe copii într-o călătorie prin lumea plantelor şi animalelor, care are drept finalitate aflarea unui adevăr uman de necontestat: aflăm cine suntem prin contact cu familia şi prietenii noştri. Fiecare ilustraţie vie a cărţii este dublată de o schiţă care abia aşteaptă să fie colorată de copiii curioşi. Astfel, cartea răsplăteşte dorinţa de cunoaştere a copiilor cu şase planşe de colorat amuzante.
Dumitru Radu Popa este un romancier, traducător, critic literar și eseist român, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Printre volumele publicate în România se numără și “Lady V.” (Editura Curtea Veche, 2006) și „Skenzemon!” (Curtea Veche, 2005). În prezent, locuiește în Statele Unite, unde este Director al Bibliotecii de Drept de la Universitatea New York.
Cele două volume pot fi găsite în librării la prețul de 25 lei (“Happy New Fear!”), respectiv 15 lei (“Închide ochii! Povestea seminţei”).

0 comentarii: