Cercul Poeţilor Apăruţi
Invitat : Paul OTCHAKOVSKY-LAURENS
Director Editura POL
Ȋn prezenţa scriitorilor :  Magda CÂRNECI, Dumitru ȚEPENEAG
şi a editoarei Magda MĂRCULESCU

A opta întîlnire din cadrul seriei Cercul Poeților Apăruți îl are ca invitat, vineri, 17 iunie, ora 19.00, pe Paul Otchakovsky-Laurens, fondatorul editurii P.O.L.  Alături de editorul francez vor fi prezenți: Dumitru Țepeneag (scriitor român stabilit la Paris din 1975, autor care face parte din portofoliul P.O.L.), Magda Cârneci (scriitoare, critic de artă, redactor-șef al revistei Arta, director al ICR Paris timp de patru ani) și Magda Mărculescu (director editorial Grupul Editorial Trei).
Întâlnirea, moderată ca de obicei de poeta Svetlana Cârstean, va avea loc în librăria-cafenea Cărturești, din cadrul Institutului Francez. Editarea cărților de poezie, promovarea acestui gen literar, interesul editurilor europene pentru literatura și în mod special pentru poezia din Estul Europei, iată subiectele ce vor fi abordate si pentru care vom căuta răspunsuri în conversația cu Paul Otchakovsky-Laurens.
Paul Otchakovsky-Laurens este cel care la începutul anului 1970 crea colecția Textes la Flammarion, apoi în 1977 colecția POL la Hachette, pentru ca în 1983 să deschidă propria sa editură, cu același nume. Este editorul lui Marie Darrieussecq, al lui Emmanuelle Carrere, dar și al poetului Christian Prigent. Descoperitor de noi voci literare, posesor al unei intuiții editoriale de excepție, Paul Otchakovsky-Laurens este însăși imaginea editurii POL, cu care se identifică total: “Nu vreau să intru într-o spirală a extinderii editurii, consider că pentru mine limita este dată tocmai de capacitatea mea de a citi. De aceea cred că un număr de cincizeci de cărți publicate pe an este perfect. Nu vreau să public cărți pe care eu nu le voi citi niciodată.”
Cercul Poeților Apăruți a debutat în octombrie 2010 și a avut ca invitați de-a lungul celor 7 ediții pe următorii poeți: Sorin Gherguț, Simona Popescu și T. O. Bobe, Mircea Horia Simionescu, Mircea Cărtărescu, Mihai Duțescu, Magda Cârneci și Ioana Bogdan.