Carturesti la Noaptea Alba a Galeriilor

Expoziţie multimedia de reclame vechi româneşti, 1860-1989. Ziare│broşuri│spoturi video│ obiecte│felurite chestiuni publicităreşti.
Galeria: Ceainăria Cărtureşti, Str Arthur Verona, 13-15
Perioada: 10-30 iunie 2011
Descriere: Institutul Cultural Român şi Cărtureşti vă propun la această ediţie NAG o colecţie aparte de manifestări publicitare româneşti vechi şi foarte vechi. Campanii integrate din 1938 pentru Fabrica de ciocolată şi produse zaharoase Regina Maria sau pentru faimoasa bere Bragadiru, reclame la săpunul Pisica, nectarul Mamaia, dar şi filme de scurtmetraj pentru promovarea turismului românesc în străinătate (Sighişoara, Dracula), într-o expoziţie de zile mari (şi nopţi lungi). ATL şi BTL din perioada PCR, dar şi din interbelic. Anunciuri de toate pentru toţi!
Colecţie Florian Ciobanu│Parteneri: Arhiva Naţională de Film, Centrul Naţional al Cinematografiei, „Dacin Sara” - Societatea Autorilor Români din Audiovizual
Oraşul din cameră│ foto - instalaţie │ Carmen Acsinte│
Galeria: Café Verona, Librăria Cărtureşti
Perioada: 6-24 iunie 2011
Descriere: Este Bucureştiul care respiră greu, care aleargă şi râde, când melancolic, când indiferent şi cinic, când precipitat, când în aşteptare. Proiectul fotografic, Oraşul din cameră, a început în 2009, rezultând astfel în aceşti aproape 3 ani un “chip” ce trece natural şi involuntar prin schimbare, surprins, mai cu seamă, în rutele pe care le străbat zilnic, fără să premeditez Bucureştiul ca parcurs fotografic. Foto-instalaţia conţine 150 de imagini, iar sugestia pe care doresc să o transmit prin tipul de panotare este legată de modul în care erau decorate interioarele de altădată. Iar alăturarea de rame vechi şi noi de mărimi şi forme diferite, de la baroc pâna în prezent, contribuie la redarea caracterului eclectic al Bucureştiului.
NOAPTEA ALBĂ A GALERIILOR - NAG#5 // 10 IUNIE 2011 // BUCUREȘTI-CLUJ Programul NAG Bucuresti va prezintă evenimente de artă contemporană din 54 de galerii și spații alternative reunite pe harta NAG disponibilă în fiecare locație a evenimentului și în format downloadabil pe site.
Detalii, informații, noutăți pe www.noapteagaleriilor.ro

0 comentarii: